View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.05.2006   #5 (permalink)
oguz

oguz's Avatar

Yer: Samsun
Re: Tasarım uygulamalarında imza sorunsalı

Meteryus, değindiğin konu olayın önemli başka bir boyutu.. Benim üzerinde durduğum; "bu çalışma bizim tarafımızdan yapılmıştır.." durumunda atılan imzanın silinmesi, ek yapılması, baskıya yapan kişi, dergi, çıkışı alan kişi vb.. tarafından 'kendi çalışmaları gibi' gösterilmesidir.
Haklılığına katıldığım birçok noktaya değinmişsin. Zaman zaman bunları kendi aramızda da tartışıyoruz. Örneklemem gerekirse ben çoklukla (İlle de imza atacaksak) telefon numarasının yazılmasını istemiyorum. Bazı çalışmalara da -özellikle daha önce yapılmış aynı konsept çalışmalarda- imzayı ben de gereksiz buluyorum.

Geçen gün şahit olduğum ve üzernide yorum dahi yapamadığım bir olayı aktarayım. Uzun zamandır çalışmadğımız bir müşterimizi ziyaret ettim. Bu müşteriye geçen yıl bir ürünü ile ilgili 4 sayfalık bir broşür yapmıştık. Bürosunda tesadüfen broşürleri gördüğümde henüz bitiremediklerini düşünüp sordum, meğerse bitmiş..ve o an çalıştığı bir ajansa çalışmanın bir kopyasının matbaada olduğunu, matbaaya talimat verip 2000 kadar bastırmasını söylemiş. Ajans da mal bulmuş mağribi gibi sevinçle gidip, AYNI ÇALIŞMAYI noktasına dokunmadan SADECE İMZAYI DEĞİŞTİREREK baskıya vermiş.. Ancak bu üstün nitelikli ajanstaki kardeşlerimiz "ne gerek var canım freehande filan, eksportlayalım şunu şöyle eps.." filan derken tüm resimler ve renkler sapıtmış.. Müşteri de işleri kabul etmemiş (hakket çok kötüydü) Ben şimdi neyleyim, bi yandan imzalarını atmalarına sevindim ki biri görse o rezaleti biz yaptık sanardı.. bi yandan a ademoğlu niye imzamı silersin de imzanı koyarsın (bu arada iki isimli kardeşlerim bimemne group-bilmemne ajans..şeklinde )

Kısaca deve hesabı 'nerem doğru ki?!" diyeyim ben sana.
oguz şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin