View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.06.2006   #1 (permalink)
e-XPLoDeR

e-XPLoDeR's Avatar

Yer: Ankara
Google reklamlarının Türkçe çıkması ve Adsense

Merhabalar.

Kusura bakmayın Google Adsense konusunda biraz yeniyim. Bu yüzden soracağım sorular biraz basite kaçabilir, mazur görün

1. Sayfama reklamları eklediğimde "Ads by Goooooogle", "Advertise on this site" yerine bunun Türkçesinin yazmasını istiyorum.

2. Zoque forumlarındaki gibi reklam nasıl sayfaya yerleştirilebilir (Üye sayfanız Yardım vs. butonlarının altındaki reklamları kastediyorum).

3. "Pusulayı kim buldu, Kağır parayı kim icat etti" gibi klasik reklamlar çıkıyor. Kişisel sitemde de "Holland Codes" vs. gibi çok ilgisiz reklamlar görünüyor. Bunlar neden böyle, sitemle ilgili reklamlar çıkamaz mı veya niçin bu reklamlar çıkar?

4. Hesabımı birden fazla site için kullanabilir miyim veya her site için ayrı ayrı kayıt mı yapmak lazım, farklı sitelerde nasıl oluyor?

5. Fazla para kazanma niyetinde değilim, sadece bu furyaya ben de katılayım istedim ama yine de merak etmeden duramıyorum. Kazanç "genel" olarak ne olur? Yani kazanç kriterlerleri vs. nelerdir?

6. Meta anahtarlar vs. nasıl olmalı, Google bunları ne gibi dikkate alıyor? Örnek bir meta şablonu (author, keywords vs. dahil olan) yazabilir misiniz?

7. Bir site içinde alt alan adları var. Mesela kişisel sitem altında yaptığım bir CMS sistemin tanıtım sayfasına da reklam yerleştirdim. Bir sakıncası var mı?

Şu anlık sorularım bu kadar. Sanırım iyi bir cevaplama ile bir "Adsense başlangıç kitabı" oluşturulabilir

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.