Konu Başlığı: 1 aylık lensi 2 ay kullanmak
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 25.06.2006   #6 (permalink)
komplike

komplike's Avatar

Yer: İstanbul
Re: 1 aylık lensi 2 ay kullanmak

Lensin kaç saat kullanılacağı da kişinin gözüyle alakalı bir şey! Sonuçta lens öyle kolayca ve her yerde takılıp çıkarılacak bir şey değil. "2 saatten fazla gözünde bulundurma" lafı saçma geldi bana şahsen. Lens takan bir insan hemen gözlüğe de alışamaz, yani lensi çıkar gözlük tak gibi bir ihtimal söz konus değil. Göze daha çok zarar verir, çünkü her seferinde mevcut odak noktasına göre göz kendini ayarlar ve yorar bir süre sonra. Zarar bile verebilir. E peki, gözlük alternatifi de yoksa lens takmadan nasıl görecek insan?

Şimdi; 24 saatlik lensler de var, normal gündüz takılan (yani maksimum 12 saat gibi) lensler de var. Misal ben aylık lens kullanıyorum, yatmadan önce çıkarıp sabah geri takıyorum. Gün içindeki kullanımım 12 saati geçtiğinde lensler ve gözüm kuruduğu için görme problemi oluşuyor ve lensler rahatsız etmeye başlıyor. Bu gayet normal çünkü lenslerin yumuşak olup göze iyice oturması gerekiyor. Kuruduğunda göze göre şekil alması güçleşiyor ve görme problemi oluşturuyor.

Ayrıca lens teknolojisi de ilerliyor; göze daha iyi bakan, hava almasını sağlayan lensler üretiliyor. Biraz paraya kıyıp bunlardan alırsanız çok daha rahat edersiniz. Yaklaşık olarak 12 sene gözlük takmış biri olarak hiçbir şeyi lense değişmem

Son olarak; aylık lensleri de 2 ay veyahut 3 ay kullanmak yanlış. Sonuçta göz sağlığı bu, telafisi olmayan önemli organlarımızdan biridir göz. Maddi durumumuzu ayarlayıp gözümüze en iyi şekilde bakmalıyız. Lens rahatsız mı ediyor veya görüş problemi mi yaratıyor. 1 ay dolmamış olsa da atın çöpe yenisini kullanın. Giden para olsun, sağlığınız değil
...
komplike şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin