Alıntı:
|
mrtksn tarafından gönderilen mesaj:
İstanbul denince akla, trafikteki bitmeyen yolculuklar, birbirinin yüzüne bakmayan kalabalıklar, her güzelliğin içine etmeye hazır magandalar, pislik, gürültü ve tüm bunların harmanı İstanbul etiketli çarpık bir kültür geliyor aklıma. Ünlü, pahalı, kalitesiz.
|
O kalabalıklardan İstanbul'da da var, Ankara'da da var, Muş'ta da var.. O kalabalıkların İstanbul ile bir alakası yok. O insanları alıp Malezya'ya da koysan yine somurtur yine somurtur.
Bunun dışında ben kan ter içinde koştururken yol sorduğum bi amcanın bana yolu tarif etmesi, üstüne bana bi de buz gibi bi soda ısmarlamasının üstünden daha sadece bi kaç gün geçti.. Kaldı ki Şişli'de başıma geldi bu olay..
Alıntı:
|
mrtksn tarafından gönderilen mesaj:
Kız kulesiydi, boğazdı, köPage Rankingüydü gibi bir kaç ideal ile on milyonluk bir şehrin simgelenmesine karşıyım. Onlar bile kendine has olanı çoktan kaybetmişken bunların bütün bu insan ve bina yığınına mal edilmesine katlanamıyorum... Hatta bunu ölüsevicilik olarak bile tanımlamayı uygun görüyorum. Cesede hayran insanlar ve bu hayranlıklarını korumasını sağlayan şeyin hiç görmedikleri ihtişamlı geçmişi.
|
17.000.000 kişinin yaşadığı Mexico City'nin adını duyunca aklına gelen bi yapı var mı? Londra'da Big Ben, Chicago'da Sears Tower, Ankara'da Anıtkabir vardır. Semboliktir bunlar ve bu kadar tepki göstermenizin sebebini gerçekten anlayamadım.
Bugün hiç bir metropol huzur içinde yaşayamaz. 5.000.000 insanı uyumlu ve huzurlu bi şekilde yaşamalarına imkan verecek bi belediye yok çünkü..
Bu insanların arasında sizin dediğiniz gibi olanı da vardır ki bu insanlar dediğim gibi her yerde somurtur, bi de diğer insanlar vardır ki İstanbul dışında bi yerde mutlu olamaz, gülümseyemez.
Bu bağımlılığı sağlayabilmiş kaç tane şehir var ki?