Konu Başlığı: İstanbul
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.07.2006   #9 (permalink)
mrtksn

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara
Re: İstanbul

Istanbul iyi mi kötü mü tartışması başlatmak istediğim için değil, istanbulun simgelerinin yapaylığını vurgulamak için yazdım bunları; siz ister camii ister kız kulesini, isterseniz boğaz köPage Rankingüsünü kullanın istanbulun simgesi olarak; ancak hangisini kullanırsanız kullanın istanbulu değil Istanbul rüyasını temsil edecektir, kesinliğikle istanbulu değil.

madem böyle ebattaki şehirlerde kalite sağlanamıyor, demekki metropoller iyi fikir değil, kaldı ki tüm büyük şehirlerin istanbuldan iyi olmadığını söylemek istanbulu iyi yapmaz, sadece diğerlerinin de kötü olduğunu vurgular

o yüzden bu logoda kız kulesi ve boğaz iyi bir seçim bence(kız kulesi var mavi şeridin üzerinde, devamında boğaz köPage Rankingüsünü çağrıştıran iki oval çizgi; bence çok çok güzel düşünülmüş); işletme olsun olmasın farketmez; boğaz da bir işletme? gerek geçen gemiler gerekse boğaz köPage Rankingüsü hepsi birer işletme zaten. ama kız kulesi çok ilginç iki kıta arasına bir restoran olması çok hoş ve istanbulu simgelemeye layik bu yüzden.

peki Istanbul insanı simgelenmeye çalışılsa? kesinlikle tanımlanamaz zaten; ortak bir kültür oluşamamış bukadar göçten sonra; 6 sene istanbulda yaşadım ve bir türlü benimseyemedim, ancak ankarayı bir kaç ayda benimseyebildim; ankaranın bir kültürü var mesela; memur şehri! evet memur şehri ama benim memur şehrim; bir okadar da öğrenci şehrim; insanlarının bir takım ortak paydası olan bir şehir, çirkin gri ama "bir" şehir.
Amasrada da çok etkilenmiştim, oranın da mesela kesinlikle bir kültürü var; Ama Istanbul ne yazıkki bir kimliğe sahip değil,veya bu kimlik olsa olsa akbilin üstünde yazan "ben istanbulluyum" yazısından ibaret. Belki bir kaç nesil sonra Istanbul kültüründen bahsedebiliriz.

bunlardan dolayıdır ki Istanbul olumlu bir şekilde simgelenecekse mimari yapıları ile simgelenebilir, tarihiyle simgelenebilir;

Alıntı:
Bunun dışında ben kan ter içinde koştururken yol sorduğum bi amcanın bana yolu tarif etmesi, üstüne bana bi de buz gibi bi soda ısmarlamasının üstünden daha sadece bi kaç gün geçti.. Kaldı ki Şişli'de başıma geldi bu olay..
haha, bana ankarada bi kaç kez oldu böyle, ama en unutulmazı bir kızın bana yol sorması üzerine tarif etmem ve bana sarılarak teşekkür etmesi; iş görüşmesinden çıkmış ve çok mutluydu, neşesini bana da bulaştırmıştı o gün. İstanbulda yorgun bıkkın insanlar görüyorum sürekli; İstiklalde insanlar sürekli birbirine çarpıyor ama birbirilerine bakmıyorlar bile; kadınlar çantalarına sıkıca sarılmış bir şekilde yürüyorlar. istanbulda sokaktaki hiç kimsenin başkasıyla ortak bi paydası yok ve herkes birbirinden korkuyor içten içe. geöenlerde bi travesti bana boş su şişesi fırlatmıştı durduk yere; magandalar her yerde zaten... trende tinerciler sıkıştırıp cüzdanımı çalmaya çalıştılar.

istanbulluların ortak sevinçleri, ortak zevkleri yok; ortak sorunları var sadece;
bundan dolayır ki simgelense simgelense bugüne kadar nasıl olduysa aşılanmış yapay istabul hayali simgelenebilir.