View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.07.2006   #1 (permalink)
mrtksn

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara
arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?

Merhaba, ben arama motoru olarak Google kullanıyorum, bazen yahoo,altavista ve MSN de kullandıım oluyor ve bildiğim kadarıyla piyasanın lideri Google zaten(haklı olarak).

Ancak spam olarak gelen bilmemkaç zilyon arama motoruna kayıt sadece bilmem kaç dolar şeklindeki maillerden illalah deyip bi tanesini okudum.

Şimdi bu efendilerin yaptığı şey ne? dünyada 1.500.000 arama motoru mu var?
örneğin şişlide ofisleri bile olduğunu öğrendiğimiz efendiler 799.481 adet arama motoruna kayıt yaptıklarını iddia ediyorlar(spamda 1500 000, tittle da 829 568 yazıyor gerçi).

Anladığım kadarıyla işin içinde bir dolandırıcılık var ama ne tam olarak; son gelen spamlardan bir tanesindeki site hangi motorlara kayıt yaptığını da açıklamış: http://www.e-kaydet.com/motorlar.html

şimdi aralarından rastgele bir kaç tanesini seçtim ve Google da aradım; ancak işin ilginci Googleın bu arama motorlarından haberi yoktu, sadece bu listenin bir kaç kopyası ile daha karşılaştım.

ilk başta düşündüm belki bunlar firma kataloglarına kaydediyordur müşterilerini, anlaşılır olsun diye arama motoru diyorlar buna ama referanslarını kontrol ettiğimde indexlenmeleri çok zayıftı, denediğim sitelerin bazıları sadece 2-3 sayfası indexlenmişti Google da. bilmemkaçbin kataloğa kayıtlı bir sitenin indezlenmesi daha kaliteli ve pagerank ının daha yüksek olmasını beklerdim.

kendi siteme yaptığım dürüst bir SEO kısa sürede sonuç verdi ama yinede acaba birşeyleri eksik mi biliyorum diye bir de sizlere sorayım; gerçekten de bilmemkaçbin arama motoruna kaydolma gibi bir şey sözkonusu mu?Yoksa ortada büyük bir dolandırıcılık mı var?