View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.07.2006   #1 (permalink)
Karakan

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5
MSSQL veri türleri ve bi kaç sorun

MySQL türkçe karakter probleminin üstesinden gelemeyince MSSQL kullanmaya karar verdim ama bazı sorunlar var..

- öncelikle Access i bırakıp My/MS-SQL e gectigim için veri türlerinde sıkıntı cekiyorum..mesela access de kullandıgım Memo veri türü nedir? Int türünü kullandıgım yerlerde length olarak 5 giriyorum ama tabloyu kaydettigimde 4 olarak ayarlıyor bunu ve text olarak işaretledigim alanları neden length olarak 16 ayarlıyor?

- My-SQL kullanmak istememin sebebi .SQL dosyaları oluşturarak veritabanı yapımı herzaman saklayabiliyordum denemelerimden sonuclarımı aldıktan sonra droplayıp tekrar SQL mi okutuyordum ve tertemiz bir veritabanı cıkıyordu karsıma Ms-SQL de böyle bi özellik mevcutmudur?

- ve en önemli kısmı MySQL için tasarladıgım ASP sayfam baglantı ayarlarını degiştirdikten sonra neden mssql de calışmaz da recordsetleri değişkenlere atadıktan sonra sorunsuz çalışır?

Alıntı:
Çalışmayan kod:

<%=lcase(rs2("altkat"))%>

Çalışan Kod:

altkat=rs2("altkat")%>
<%=lcase(altkat)%>
- MSSQL de örnek olarak girdigim şşŞŞÇÇççİİiiıı karakterleri neden şşssççççiiiiii olarak cıkar?(MySQL deki gibi abuk subuk karakterler cıkmasından iyidir ama yazının önemli oldugu bi site ile ugrasıyorum ve karakterlerime dokunulmasın istiyorum..ne yazdıysam o cıksın )

şimdiden teşekkürler....
(nedir bu veritabanlarından cektigimiz...)