View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.08.2006   #1 (permalink)
cruelstroke

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
Akademi İstanbul, İstanbul Akademisi.. ve diğerleri

merhabalar, bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak;

liseyi bitirene kadar olan dönemde izmir ve sonrasında da samsun'da yaşamış biri olarak kendime uygun bir çevre yaratamadım. samsun'da bir reklam ajansına girdim ama bir öğle molası bile vermeden işleri bitirmem istendi. bilgisayar başında tüm işleri eksiksiz yapmama rağmen evime gidemedim. akşama kadar boş boş koltukta oturtuldum.. güler yüzlü ve yapıcı bir insan olduğumdan olaylar gelişirken oluruna bırakır, pek şikayet etmem. ama ertesi gün aranmamak için telefonumu kapatıp bir daha o yere uğramadım, olan boşa giden tam günüme ve bana oldu. freelancer işlerimde de sorunlar yaşadım. yaptığım işler beğenilmesine ve kullanılmasına rağmen iş bitince vadedilen ücretin tamamını alamadım, kimi zaman hiç para alamadım. bilemiyorum bende mi bir şanssızlık var hep cimri insanlara denk geliyorum, yoksa küçük ilde olmanın bir dezavantajı mı. ama emin olduğum birşey var, o da bu şehirde daha fazla kalmak istemediğim.

işte bu nedenden ötürü Istanbul'da yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. bir arkadaşımdan akademi istanbul, istanbul akademisi, bilge adam.. vb kurslar olduğunu öğrendim. forumda ki bilge adam konusunu okudum, ancak o konuda daha çok eğitimin kalitesi üzerine tartışılmış. benim sormak istediğim ise daha başka bir şey. Istanbul'a yerleşmeyi düşündüğüm için piyasayı pek fazla tanıdığım söylenemez. bu kursların sonunda anladığım kadarıyla staj imkanı sunuluyormuş. ben bu staj sayesinde çevre edinebileceğimi ve piyasayı tanıma imkanı bulacağımı düşünüyorum. bir de bu işin sonunda sertifika almak var..

yanlış bir düşünce içinde olmaktan korktuğum için kesin karar vermeden önce bu işin içinde olan sevgili zoque forum üyelerine danışmak istedim. düşüncelerim doğrultusunda yanıldığım noktalar neler? hedefime ulaşmak için hangi kursu önerirsiniz? ve son olarak sizce Istanbul'a gelme kararım doğru bir karar mı?

şimdiden teşekkür ederim, mutlu sabahlar
cruelstroke şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin