Ankara Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu, Sınıf 1;
Okuldan çıkmışız ve servisle eve dönüyoruz, evimiz or-an'da ve Yıldız yokuşunu tırmanan servisin yanından bir araba çıkıyor. Arabada 3 tane maganda tipli abimiz var ve camlar sonuna kadar açık, abilerin gövdesi camdan dışarıda... Tabi ben elimdeki elmayı bitirmişim ve geriye kalan çerçöpü yere atmak yerine, uygun bir çöp bulmaları için yan arabadaki maganda abilerden şöförün suratına fırlattım... Gerçekten iyi isabet ettirmiştim! Tabi abiler hemen servisin önüne geçip arabadan indiler ama bizim servisçi durumu anlamadı, o anda ben durumu farkedip arka koltuklara kaçtım. Abiler servisin kapısını açıp, benim yanımda oturan çocuğun kafasına elmayı fırlattılar. Buna rağmen servisten kovulmuştum.
Şimdi düşünüyorumda, iyi ki kovmuş beni.

(bir ilkokul servis şöförü, servis hareket halindeyken kapıyı açıp akrobasi yapıyorsa siz de böyle düşünürsünüz.)
---
Okulumuzun yanında bir lise vardı ve bu iki okul arasında Portakal Çiçeği Vadisi manzaralı bir park... Biz daha okumayı sökmeye çalışıyorduk ama pencereden gördüklerimiz için okuma yazma bilmeye gerek yoktu. Ankara Emniyetinin Ahlak Masası o zamanlarda kurulmamış olsa gerek. (başrollerde liseli bir kız ve arkadaşı vardı.)
---
Okulun bahçesinde çamur birikintisi vardı ve biz üstünden atlıyorduk... Sebebini bilmem ama bir arkadaşımı tutup içine fırlatmıştım!