Efendim, izninizle konuyu yeniden hortlatmak isterim.
Benim derdim konuyu açan arkadaşa göre biraz farklı ama sonuçta aynı eksene oturuyor: İngilizce. Şöyle ki:
Mesleğim gereği gelişmeleri ve yeni edinilecek bilgileri İngilizce kaynaklardan takip ediyorum. Ama gramer bilgim taa liseden kalma. Yani sıfır. Okuduğum bir dökümanı veya altyazısı olmayan, izlediğim bir filmi anlayabiliyorum. Örneğin birisi İngilizce "Bu çok yanlış, aslında şöyle olmalı" dediğinde anlayabiliyorum ama bana bu cümleyi İngilizce söyle dediğinizde, kuramıyor veya telaffuz edemiyorum. Yani kelime dağarcığım iyi, fakat onları birleştirip cümle kuramıyorum.
Peki bu hali ile bana yeterken, neden geliştirmek istiyorum bu İngilizceyi?
Özellikle İngilizce makaleler de yazmak, roman veya günlük bir gazeteyi de yavaş yavaş değil hızlıca okuyabilmek, TV'de biri konuşurken "hmm" diye düşüne düşüne puzzle birleştirmek yerine simultane tercüme yapabilmek ya da altyazısız bir filem alyazı yazabilmek. Benim derdim bunları yapabilecek seviyede İngilizce öğrenmek.
Forumda konu ile ilgili iki konu var. Diğerinde mevzu dallanıp budaklanmış ve mesaj sayısı çoğalmış. Özetle söylenenler aynı. Bu konuda ise hem daha az mesaj var, hem de merakıma daha odaklı. Geçen süreyi de göz önüne alırsak; hem kullanıcı hem de deneyim sayısı artmıştır.
Hortlatma nedeni olan soruma gelirsek: sizce bu istediğimi bana hangi kurs verebilir? Ücret
sorun değil ama süreler ve vakitler çalışan birine göre esnek olursa hoş olur.