Özel bir şirkette yüksek düzeyde bir bilgi işlem yönetim pozisyonu önerildi, adını pozisyonu veya maaşını yazmak istemiyorum. Açıkçası önce kabul edebileceğimi belirttim, çünkü bu forumda veya diğer forumlarda yazan arkadaşlardan da bilirsiniz ki, memleketimizdeki ticari yaşamın doğası gereği küçük sermayeli küçük işlerle ticaret yapmak, daha doğrusu para kazanmak çok zor. Hep küçük kalıyorsunuz, hep küçük paralı işlerle uğraşıyorsunuz. Ben iş hayatıma tamamen şans eseri yabancı bir şirkette başladım, kısa zamanda orada yükseldim ve yıllarca bilgi işlem müdürü olarak çalıştım, sonra çoğu arkadaşımızda olduğu gibi bu aman benim işim olsun takıntısına kapılıp bu kendi şirketimi açtım. Açtığım zamandan yani 8 yıldan beridir de doğru dürüst para kazanmak bir yana, hep borçlarla uğraştım, hep kısıtlı paralar ile yaşadım. Ve yine birkaç ay önce bir tanıdık tanıdığa söylemiş, o ona söylemiş derken bu iş teklifi bana geldi, açık söylemek gerekirse; 39 yaşındayım, elektrik mühendisiyim, işletme mba'im var, özelilkle eski şirketimde çalışırken aldığım bir sürü sertifikam var (AS/400, Lotus Notes, vs.), delikli kartlarla çalışmaya başlayarak
bilgisayar dünyasına girdim, vs. Yani bir yanda epeyce iyi bir iş tecrübem var, hem profesyonel hem serbest yaşamı biliyorum, ama öbür yanda 40 yaşıma aylar kaldığı için artık iş bulmak oldukça zorlaştı, yani o teklif benim için bir dönüm noktası olacaktı. Olacaktı diyorum çünkü firma ile epeyce görüşme yaptık, ilk görüşmelerde herşey olumlu iken sonraki görüşmelerde anlatılanlardan farklı durumlar ortaya çıktı, şöyle söyleyeyim; kendilerine çok para verdikleri bir kukla alacaklardı. Tabii ki para pul çok önemli, ama bugüne kadar hep kendime göre onurumla yaşadım, hep prensiplerime bağlı kaldım, para kazanacağım diye hiç ağız eğmedim (tabii ki bunlardan sonra nasıl para kazanabilirsin ki diyebilirsiniz

, o işte de para uğruna bu yıllardır savunduğum herşeyi bir kenara bırakacak, kurulmuş iyi bir tezgahın (veya dümen de diyebiliriz) parçası olacaktım, valla içime sinmedi. Ve sonuç olarak işi reddettim. Tam da bu arada ortak işler yaptığım başka bir arkadaşım hadi gel birleşelim dedi, oturduk konuştuk, onun teklifi çok daha cazip geldi. Ve firmaları birleştirmeye karar verdik, yani ben firmamı kapatıyorum, tüm müşterilerimi işimi onun firması üzerinden devam ediyorum. Yani daha uzunca bir dönem parasızlığa devam etmeye karar verdim