Konu Başlığı: Photoshop'ta Renk Sorunu
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.09.2006   #6 (permalink)
gravity

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1
Re: Photoshop'ta Renk Sorunu

Ben de philips x170 lcd aldım, aynı sorunu yaşıyorum. Sanırım seninki de lcd monitör olmalı. Normalde Photoshop'ta yaygın olarak sRGB profili kullanılıyor ve crt monitörlerde en rahat çalışılan profil olduğu için ben de bunu kullanıyordum.

Fakat lcd'lerde bir şekilde renk sistemi farklı çalıştığı için sRGB veya AdobeRGB profillerinde görüntü ve çıktı birbirini tutmuyor, genelde çıktının (kaydettiğiniz jpg tarzı son görüntüden bahsediyorum) renk aralığı düşüyor ve "çamur" görüntüler elde ediliyor.

Bunu çözmek için arkadaşların dediği gibi CD ile yüklediğim philipsx170 RGB, yani monitörün kendi rgb profilini kullandım. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla birebir tutuyor çıktılarla.

Sen de Sony CD'sinde monitöre özel RGB profilini kullanırsan sorun kalmaz gibi geliyor. CD'deki renk profilini windows ayarlarından değil, Photoshop'taki assign profile ve color settings bölümlerinde default seçenek olarak işaretlemen gerekli.

Daha önce çalıştığın bazı dosyalarda renk düzeltmesi yapman gerekebilir...

Onun dışında Photoshop'tan herşeyi denedim bir faydası yok. Sadece Photoshop'ta bu sorunun yaşandığı da doğru ama kendi ayarları ile ben düzeltememiştim.

Kolay gelsin.