@hayatbilgisayar
Maalesef söylemiş olduğun projeyi senden önce bende düşündüm
http://www.istanbuldayurtlar.com Peki ne oldu? Ben ticaretten anlamadığım için, şu an maaliyetlerimi anca karşılayabildim... Tabi bu hala kazanamayacağım anlamına gelmiyor. Ama özel yurt meselesi çok farklı bir mesele... Bilinmeyen birçok dinamikleri var. Vakıf yurdu, cemaat yurdu, para kazanmak için açılmış yurtlar vs. Yurt sayısı 200 'ün üzerinde, ancak üniversite yurdu sayısı 100'ün altında... Bu 200 yurdun %10 'unun
web sitesi var. Bu yurtların %3 ünün
mail adresleri çalışıyor... Böyle bir durumda, yurt müdürleri veya sahiplerine internetin,
web sitesinin öneminin farkında değil

Saatlerce anlattım, avantajlarını, maliyetini vs. Ama hala eski kafadalar. Zannediyorlar ki, afişden, broşürden daha çok öğrenci gelecek...
İstatistiklerden de bahsetmek istiyorum.
site tam 50 gündür açık ve bu sürede birçok aramada ya 1. sayfada, ya da 1. sırada çıkıyor. Toplam sayfa ziyareti 1.150.000 ve tekil hit 230.000 civarında... Siteye ücretli olarak giren yurtların (fotoğrafı, ulaşım bilgisi vs... olan) herbirini ortalama 100'ün üzerinde öğrenci aradı ve hepsi tam kapasite yeni döneme başladı.
Ama bu iş beni inanılmaz derecede yazılımcı olmaktan soğuttu. Yukarıda söylediğim gibi işi bilmeyen insanlar, bunları basit olarak görüyor, gereksiz olarak nitelendiriyor, hedefe ulaşılacağını düşünemiyorlar. Oysa ben küçük balık olduğumdan elimdeki sistemi pazarlayamıyorum. Ama arkamda yada imzamın altında bir büyük firma adı olsaydı böyle mi olurdu? İnsanlar saçma sapan işler için binlerce lira para verirken, kat kat faydası olan bir iş için 3-5 kuruşu çok görüyor.
Türkiye'de bilişim sektörünün geleceğini 3-5 firmanın elinde olarak görüyorum. Bunlardan en büyüğü Doğan grubu. Bir arkadaşımdan dinledim. Kendisi cep telefonlarına oyunlar programlıyor ve çalıştığı firmanın sahibi Doğan'ın akrabalarından...Arkadaşım öğrenci olduğundan kendine verilen ücret 300 ytl...
Ayrıca birçok konuda internette söz sahibi olmak için, her ay bir
site açıyorlar. Tatil, alış
veriş, seri ilanlar, 2. el ürün satış vs. sitesi... Hepsinin altında Doğan Grubu... Bunu gören diğer firmalarda aynısını yapmaya başladı...
Son olarak,ben bu ülkede yapılan işlere hakkı ile para verileceğini , değer verileceğini, destekleneceğini inanmıyorum... Özellikle bu bilişim sektörü ise daha fazla sömürülecek diye düşünüyorum. Ne kadar iyi yalan söylüyorsanız, o kadar iyi para kazanırsınız...