Hay sen çok yaşa Komplo. Bak benim projemi daha baştan öldürdün

Ben de boşuna ümitlenmiyeyim bari
Güzel bir
site olmuş, ama dediklerinin çoğunda haklısın. Yurt sahipleri bu işin farkına varmadıkları sürece gerçekten işin yürümesi çok zor, ama en önemli konudan laf arasında bahsetmişsin; "hepsi tam kapasite yeni döneme başladı" demişsin, zaten bence işin anahtarı burada. Adamların zaten müşterisi hazır, yeni yurtlar açılsa onların da müşterisi hazır, bu nedenle adama istediğin kadar
reklam, avantaj, vs. diye anlat, adamların zaten karnı tok, yani bir
web sitesinin kendilerine getireceği avantaj adamlara birşey ifade etmiyor.
Büyük balık küçük balık meselesini de zaten bu konu altında sık sık gündeme getirdik, elbette ki dediğin gibi olacaktır, uzun vadede mutlaka büyük şirketler iyice büyüyecek, piyasanın çoğuna hakim olacak, bizim gibi küçükler de ya kapanacak, ya da karın tokluğuna çalışmaya devam edeceklerdir. Zaten TurkTicaret kendi siteni kendin yap tarzı bir uygulama başlattı sanıyorum, yani oraya bir kere elini kaptıran müşteri kolunu bacağını herşeyini kaptıracaktır.
Google'un da böyle bir projeyi yürüttüğünü okudum,
Microsoft'un da. Yani bizim için kapılar yurtiçi yurtdışı her geçen gün iyice kapanıyor.
Bir müşterim Bilişim 500'de geçen sene küçük bir ödül aldı, onlara verilen raporları ben de okudum, inan bana Türkiye
bilgisayar sektöründeki toplam paranın % 70'ine yakın kısmını 10 veya 12 şirket paylaşıyor. Kalan % 30 ise 20.000'e yakın şirket tarafından paylaşılıyor,
bilgisayar sektöründeki daralmanın gerçek değerleri bu. Aynı iş bizim sektörde de mutlaka olacak. Ama o olana kadar açlıktan ölecek halimiz yok, çalışmaya didinmeye yeni projeler üretmeye devam, durursak düşeriz.