|
Re: [Satılık] Hosting Firması
Eğitim şart peki bu eğitimi kim verecek.?! Ortaokul ve lise deki ders müfredatını bilmeyenimiz yoktur. İstediğimiz bir bölümü okuyabilmek için onlarca gereksiz ders alırız ve bu derslere alanımız olan derslerden daha çok çalışırız. Ben Turizm işletmesi mezunuyum ve 4 sene boyunca aldığım meslek dışı derslerden meslek derslerime yetirince eğilemedim. 2 sene güzel sanatlar okudum ama durum pek de farklı değildi.
Doğru dürüst eğitim veremeyen bir ülke derneklerle kimin hakkını kime karşı koruyacak. Meslek lisesinden mezun bir arkadaşım ben meslek lisesine girdiğim zaman istediğim bölümü seçebiliyordum diyor. bence çok saçma adam belirli bir mesleği yapmak için gidiyorsa o meslek dalında kendini geliştirmesi ve kariyerini o şekilde yapılandırması daha mantıklı ama bu saçmalığın önüne geçmeleri daha saçma oldu. o arkadaşım mezun olmadan bir yasa çıkıyor ve meslek liselileri sadece belli bölümlere girebiliyorlar. Çok güzel ama bu adam liseye girerken böyle bir kanun yoktu adam liseyi okurken kanun değişiyor. tamam değiştirin ama bu adamlar mezun olunca yeni alınan öğrenciler için geçerli sayın yasayı. aynı şey kredili sistemlerde vs de bizim başımıza gelmedi mi?
Bu örnekleri verme nedenim şudur ki; yüzlerce hatta binlerce meslek lisesi mezunu istedikleri bölümlere gidemediler ve kendilerine en kolay para kazabilecekleri işleri seçtiler bunlardan biri de maalesef bizim işimiz. Bunun suçunu meslek liselerinden mezun olanlara atmak yerine çok klasik olacak ama sistemde aramak bence daha doğru olacaktır.
|