cgencer, aslında bu anlattıkların sadece bizim işin ve piyasanın değil, bence memleketimizin de sorunu. İşimiz gereği bir sürü insanla tanışıyoruz, görüşüyoruz, konuşuyoruz, bunların çoğu da patron, müdür veya şirkette yetkili. Allah için herkes şöyle bir düşünsün, ama objektif gözle bakalım, o konuştuklarınız arasında kaçı gerçekten o pozisyonu hakediyorlar, hangi eğitim veya hangi bilgi ile o pozisyona gelmişler. Yani memleketin sorunu gerçekten düzgün adam bulmak ve onunla çalışmak. Biraz düzgün olanlar zaten büyük maaşlar istedikleri ve o maaşlarla çalıştıkları için orta ve küçük boy şirketlerde çalışmıyorlar. Bu sefer ortalık cgencer'in dediği gibi kendini xxx olarak ilan eden insanlar ile dolu.
Yurtdışına çok fazla miktarda ihracat yapan bir fabrikanın bilgi işlem müdürü bana telefon açıp kendi içimizde Windows
server kurduk, buna hangi IP'yi vereyim diye sordu. Ayda en az 1 defa sitesini güncelleten, her güncellemede de faturasını yolladığım ve ödemesini yapan bir müşterim (patrondur), yılda bir defa yolladığım
domain ve
hosting faturasını, 6 yıldır hiç üşenmeden her seferinde telefon açıp bu ne faturası diye soruyor, 3 defa e-
mail ile detaylı açıkladım, 1 defa çok kısa bir e-
mail ile açıkladım, 2 defa da telefonda anlattım, hala her yıl soruyor, fatura toplamı da 75.- YTL, yıllık demiştim değil mi

300 tane bayisi olan, ama bayilerinin bir listesi kendisinde olmayan, soranlara benim yaptığım kendi
web sitesini açıp da bayilerini oradan söyleyen, yılda birkaç defa da şu şu bayilerin bilgileri yanlış, siz kontrol etmediniz mi diye beni azarlayan müşterim bile var, ben ne bileyim sizin bayilerinizi, siz bana ne yollarsanız onu siteye giriyorum, nasıl kontrol edeceğim, telefon açıp siz ....'ın bayisimisiniz diye ben mi soracağım diye dalga geçiyorum, onu da anlamıyor. Ama yılda birkaç defa azar işitmeye devam ediyorum

Bu firma da nasıl büyük bir firma anlatamam, sektöründe yıllardır ilk 3 içinde, beni arayan da patronu
Hepimizin başına bu tip işler, olaylar, konuşmalar gelmiştir. Bu sefer tabii sorguluyorsunuz nasıl oraya gelmiş o adamcağız veya kadıncağız diye. Tabii kendimizi de kaf dağında görmeyelim, belki biz de böyle hatalar yapıyoruzdur, ama bu hatalar artık insandır hata yapar statüsünde değil, daha üst bir seviyede

Yani üzülerek söylüyorum, memleketimizin insan kalitesi bu, elimizdeki malzeme bu. Devlet şöyle yapsın, belediye böyle yapsın diyen arkadaşlarıma tanıdıklarıma hep söylerim, devlet de insan, belediye de insan, hepsi insan. Çık sokağa insanlara bak, konuş, iş yap, işte onların içinden birileri de devlet oluyor, belediye oluyor, içimizden gelenlerden çıkıyor o insanlar da, Mars'tan gelmiyorlar ya

Trafikte gerçekten çok lüks, güzel ve pahalı arabalarını deli gibi kullanan, sürekli sağı solu sıkıştıran, herkese el kol hareketi yapan, bağıran çağıran insanlara bakıyorum, bir de onun yanındaki Doğan'ı Şahin'i ile taksicilik yapan, veya uyduruk kamyonu ile saatlerce günlerce yolda giden kamyon şöförlerine bakıyorum; kafa aynı kafa, mantık aynı mantık, sadece biri şanslı, ya şanslı bir yerde veya ailede doğmuş, ya da ticarette şansı yaver gitmiş, öbürü de şanssız, şanssız bir yerde veya gariban bir ailede doğmuş, ancak o kadar olabilmiş. Ama araba sürmelerine bakınca hepsinin de aynı olduğunu görüyorsunuz, aynı kafa, sadece şans meselesi.
Bu arada lafı gelmişken söyleyeyim, yılda birkaç defa uzun yol yaparım, kamyon şöförleri gerçekten çok iyiye doğru gidiyorlar, artık her hareketlerinde sinyal veriyorlar, kimseyi sıkıştırmıyorlar, kurallara sıkı sıkı uyuyorlar, yani kamyon şöförlerinde son birkaç yılda inanılmaz bir gelişme oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama çok hoşuma giden bir durum. Darısı
web tasarım / programlama sektörümüzün başına