@UlgenKhan'ın mesajını okuduktan sonra EVET katılıyorum dedim ve akabinde @heady'nin mesajını okuyunca da EVET katılıyorum dedim. Bu biraz Orhan Gencebay'ın "orhan abi kocam beni hiçbir yere salmıyor nefes aldırmıyor.... - haklısın bacım - orhan abi ne yapayım çok kıskanıyorum - haklısın birader. - orhan abi sen de herkese haklısın diyorsun - benceeee sende haklısııın "
reklamı gibi oldu.

Galiba en büyük eksik İNANÇ! ve hatta tam tabirle İMAN seviyesinde bir inanç. Bunların dinle hiçbir ilgisi yok yanlış anlaşılmasın.
İnancın ve daha da ileri seviye olan imanın gücü hakkında onlarca hikaye dinlemişizdir. Ve herbirinin kahramanı kararlı insanlardır. Öylesine kararlıdırlar, fikirlerine öylesine iman seviyesinde inançlıdırlar ki kimse onları yollarından edemez.
Okudum onlarca biografik kitapta (bill gates, larry ellison, michael dell,
Google'ın kurucuları bize yakın işlerden) ortak bir payda varsa bu kişilerin fikirlerine olan koşulsuz, sorgusuz inançları.
Bu konuda bizde yazılmış çok güzel bir kitap var. Tam ismi "Kümesteki Kartal Neden Uçmaz?"
Burak Büyükdemir'in kitabı. Bir çok "gazlama" kitabı okudum belki ama sanırım kendi işimle ilgili olduğu için en çok bu kitaptan etkilendim.
Motivasyonumu arttırmak için arada bir hala 8-10 sayfasını okuyorum elime aldığımda. Altını çizdiğim o kadar çok yer var ki...
Peki bu adam ve bu kitap ne söylüyor : "Gözünüzü karartın ve başlayın!"
En önemli kısımlardan bazılarını
blog sitesine de koymuş şimdi bulup mesajımı edit ettim:
http://burakbuyukdemir.blogspot.com/
Lütfen TAVUKLAR ve KARTALLAR makalesini okuyun.
Tüm başarı öykülerinde tüm bu sitelerin arkasında bu durum var. Şu forumda bu kadar zehir insan var ama acaba kaçımızın evi, arabası gibi temel hedefleri geride kaldı? Kaçımız tatmin edici kazançlara ulaştık?
Peki ama kaçımız eğer bunlara sahip değilsek gidişatın bizi bir yere ulaştırmayacağını farkedip, tüm gemileri yakabilecek ve yeni bir yol tutturacak cesarete sahibiz?
Bu forumdan bir @sitesahibi geçmiz zamanında örneğin. Bir
site yaptım beğenecek misiniz gibi bir mesajdı hatta yanılmıyorsam. Şimdi o
site sahibi ideefixe, siberalem vb. sitelerin de sahibi!
yemeksepetinin kurucıularından biri
bilgisayar mühendisi ama diğer bir çok projede böyle biri yok. (örneğin gittigidiyor.com - 2 mimar)
Biz kendi işimizi yapmayınca başkaları elbet bizim yerimize yapacaktır. Küçümsemek için söylemiyorum ama "Bir mimar başarabiliyorsa ben X senedir bu işin içindeyim ve hatta eğitimini aldım ben de başarırım" diyebilmek iyi bir başlangıç olmaz mı?
Tüm bu cümleleri kendime de kuruyorum. Çok inandığım 2 projem var ama hayat koşuşturmasında asgari risk alarak bunları bekletiyorum. Belki de biri bir gün benim yerime yapacak ve haberi olanlara "ben demiştim" demekten başka birşey kalmayacak bana aynı Deli Emin'in "Vallaha ben düşünmüştüm" demesi gibi.
Birlikte birşeyler yapamayacağımız konusunda karamsarlaşıyorum. Aslında açık konuşayım bir çoğumuz gibi UlgenKhan'ın korkularına sahibim. hayatbilgisayar'ın dediği gibi az olsun benim olsun zihniyetindeyim. Geçmiş ortaklıklarım, ekip çalışması diye diretip boyumun ölçüsünü aldığım tüm vakalar korkaklaştırdı beni insana güven konusunda.
Ama bir tek kişi de çok şey yapabilire de hala inanıyorum.
Böyle başlıklar artsın hep böyle şeyler konuşulsun istiyorum ki arada geçecek belki bir tek cümle bile, aramızdan birinin beyninde bir ışık yaktıracak, belki birimizin gemileri yakmasına ve hayallerine basit bir sandalla kürek çekmesine sebep olur.