Konu Başlığı: Youtube - Nasıl???????????
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 11.10.2006   #27 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul
Re: Nasıl???????????

Alıntı:
nurkan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
en nefret ettiğim kelimedir sans. bizim boyle projelere neden imza atamadığımızın nedenidir sansa inanmak. nasil boyle projelere imza atamadigimiza gelince risk ve sansi ayni cumlede kullanmak bence...
aslinda soyleneni kisisel kabul edip, yok soyleyim boyleyim diye boburlenmek eglenceli olabilirdi belki ama ne yeri ne zamani acikcasi.
ilk olarak sans diye nitelendirdigim sey yazi turadan cok daha fazla. 1/2 ihtimal de oldukca iyi bi durum ama ona denk gelmek epey bi zor. televizyondaki sans oyunlarindaki gibi lutfen yardim edin mehmet ali bey demekten bahsetmiyorum ben. ne olacagi daha cok hayatinda olan milyarlarca degiskenin bir araya gelip olusturdugu bi durum sonrasi senin alacagin kararlarin sonuclarina bagli. sen her zamanki gibi olayi .5 ihtimalle zengin olurum, ya da olmam diye degerlendirirsen, yanlis formul sonrasi rastgele bi sonuca varmis olursun ki bu islemcinin saatiyle yarattigi bi "random"dan cok daha fazla seyi etkiler, senin benim hayatim gibi. sans faktorunun olmadigini gormek de aslinda formul yok demekten farksiz. formul cikarip da sonucun ne olacagini durum degerlendirmesi yaptiktan sonra ortaya koymayi, acikcasi "formul falan yok" demekten cok daha faydali bulurum; buluruz; bulurlar.

risk dedigin ne peki? ekonomi dersinde gordugun, belkide gormedigin, risk'in aslinda sans'tan cok da bi farki yok. hatta kitabini actiginda enteresan bi sekilde konu basliginin "Sans" oldugunu farketmediysen, bence ortada sans ve riski ayni cumle icinde kullanmaktan cok daha buyuk bi sorun var; icinde bulundugun durumun farkinda olmamak, sonrasindaysa bunu yonlendirmemek.

iyi gunler.
bgul şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin