Bilkent Üniversitesi,
bilgisayar Teknolojiler ve Bilişim sistemler bölümü öğrencisiyim. ilk etapta aklıma gelen cok komik bir olayı anlatarak başlayayım. 1. sınıfta, programlama dersinin laboratuvar saatindeyiz. ama bu ilk lab saati. asistan bize "hello world"

yazdıracaklar. neyse yazdık, sonra yazdığımız kodu COMPILE edip. çalıştıracağız.
Asistan bize: "Evet compile etmek için şimdi CTRL + F8 basın" dedi.
Dersteki
arkadaşlardan biri (sonra onunla baya arkadaşta olduk):" Hocam ben basıyorum birşey olmuyor"
asistan:Bir
sorun olmaması lazım. belki kodları yanlış yazmışssındır. birkez daha bak
arkadaş: Hocam yanımdakinin aynısını yazıyorum, onunkisi çalışıyor benimkisi çalışmıyor.
asistan: nasil yaa!, sen ne yapıyorsun ? ( asistan sınıfın öbür ucunda tabi)
arkadaş: hocam ne yapacam işte, kod yazılı CTRL + F8 baıyorum birşey olmuyor. birde hocam neden bu kadar cok tuşa basıyoruz bunun daha kolay yolu yok mu ?
yanda ki başka arkadaş: sen ne yapıyorsun yaw, CTRL + F + 8 ' e basınca olmaz ki.
Bütün sınıf : nihaha

************************************************** **
Neyse nasıl kod yazılır oğrendik. 3. lab saatinde C'de hesaplamalar yapıyoruz. sonuçları ekrana bastırıyoruz.misal, dairenin cevresi ve alanı hesaplaması işlemi yapıyoruz Sınıftaki bir arkadaş (ki kendisi ilerleyen zamanlarda Manga grubu gibi isim yapması olası bir grubun vokali) harıl harıl defterde birşeyler yapıyor. Bende bu arkadaşın yanındayım.Bir baktım ki bu arkadaş önce deftere çözümü yapıyor. Sonra programda" printf("The area of the circle is %f", 28); " yazıyor. Biz arkadaşa," bunca hesabı sen değil
bilgisayar yapacak" dedik. Sonrasında arkadaşın ismi "printf Caner" olarak kaldı.
Bu da aklıma gelen son olay. Aslında bunca anlattıklarımdan sonra tahmin edersiniz ki daha nice olaylar yaşanmıştır
Excell ile ilgili bir sınavdayız.
bilgisayar başınca oluyoruz. Hoca bize bir excell dokumanı hazırladi ki bu dokuman sınavın kendisi. Sorularda basit basit. hücreler arası etkileşim. 4 işlem falan. Bir arkadaş yine;
arkadaş: hocam şu soruyu bir türlü yapamıyorum, ne olur bir bakın.
Hoca : geliyorum bekle. ......... Sen burda ne yaptın boyle.
Arkadaş: hocam işte sizin verdiğiniz kesirli bolme işlemini yazdım ama sonuc cıkmıyor birtürlü.
Hoca : iyide, sen bunu excell de de kesirli yazmışsın. Boyle yapınca excell bunu anlamaz ki boleceğini.
Arkadaş: Haa öylemi!!!. ( Sınıfı hiç sormayın

)
Hoca : Öyle tabi. sen
bilgisayarı ne sandın. cok mu "zeki".
bilgisayar aptal bir kutudan ibaret. onu adam eden siz gibi programcılar.
Bu da sonuncusuydu. ilerde aklıma gelen öbür olaylarıda yazarım belki.