Valla sermerane ben de senin gibi düşünüyorum, acaba sen de benim gibi memur bir aileden mi geldin

Nedense benim gibi memur çocukları biraz daha devletçi oluyor, millet ne vergi veriyor, ne birşeyini kaydediyor, bir de oturup devleti eleştiriyor, benim gibi orjinali memur olan aile çocukları da kuruşu kuruşuna vergisini veriyor, aman yanlış yapmayayım diye titizlendikçe titizleniyor.
Ama ne yalan söyleyeyim, bu kafa ile de para kazanılmıyor semerane, ticaret başka bir şey, Türkiye'de ticaret bambaşka birşey. Bizim söylediğimiz gibi belgesi vergisi ile iyi para kazananlar da var muhakkak, çok iyi para kazanıp zengin olanlar da, ama çok azınlıkta. Nerede üçkağıt yapan, nerede sahtekarlık yapan, nerede herkesi dolandırmaya çalışan, bir şekilde para kazanıyor ve hep dört ayak üstüne düşüyor. Ama ne yalan söyleyeyim, ben kafamı yastığa koyunca çok rahat uyuyorum, öyle yapanlar uyuyabiliyor mu bilmiyorum.
Uyku deyince hakikaten saat 6 olmak üzere. Ben de bu forumda tarih olarak eski, ama aktivite olarak yeni üyelerden biriyim, o nedenle forumun günlük mesaj ortalaması nedir veya hangi saatlerde çok mesaj yazılır bilmiyorum, ama bilgisayarcı veya
web tasarımcı olan çoğu kişi gece yaşamaya alışıktır sanıyorum, yarın da tatil olduğuna göre dediğin gibi mesajlar çoğaldı. Gerçi bizim işin pek tatili de yok ya