View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 11.11.2006   #34 (permalink)
erinc

erinc's Avatar

Yer: Vancouver / Kanada
Re: Freelancer biri ile çalışmak?

Konu biraz dagilmis sanirim

Yapilan diger yanlis bir varsayim ise freelancer calisanlarin ucuz oldugudur. Amerika ve Kanada'da bir çok freelancer, ozellikle web tasarim konusunda, sirketlerle basabas veya sirketlerden daha yuksek ucretle calismaktadir. Lisede, dayisina veya arkadasinin babasina 100milyona site yapana da freelancer deniyor. Karisiklik buraya ortaya cikiyor. Kaliteli is yapan freelancer'lar Kuzey Amerika'da cok populer ve bir cok kisi sirket ortamindan ayrilip, freelancer olarak calismayi tercih ediyor.

Ben de hic bir sirkete bagli olmadan ve hicbir yasal kaydi olmadan Kanada'da freelancer olarak calistim ve elle tutulur bir kazancim oldugunda da sirket kurup, kendi sirketim aldinda is yapmaya basladim.

Turkiye'de freelancer konusunda, ozellikle mimarlik ve ic tasarim gibi konularda cok kaliteli isimler oldugunu biliyorum.

freelancer'larin avantaji ve dezantantajlari var. Ornegin pazar gunu bana ulasmak isteyen bir musteri bunu yapabiliyor, fakat bir 10 gunluk tatile ciktigimda, bu imkansiz hale geliyor.