Merhaba,
Kapsamlı, sistematik ve bilimsel bir yöntem olan
Pazarlama Araştırması yapmalısınız. Pazar araştırmasından farklı olarak çeşitli yöntemlerle
veri toplayıp (anket), bunları SPSS gibi programlar yardımıyla analiz edip yorumlayıp bir sonuca varmanız pazar içinde gözden kaçırdığınız riskleri ve fırsatları görmenize yardımcı olacaktır.
reklam sektöründe uzun zamandır çlışıyorsanız bunu büyük bir ihtimal ile yapmışsınızdır aslında... Sanırım sizin merak ettiğiniz;
hayata geçirilebilecek iyi bir fikri olan var mı?
Sahip olduğunuz entellektüel sermaye yapısı tamemen baskı ve
web işlerine mi dönük yoksa; .NET geliştiricisi olarak bir
program çıkarma kapasiteniz var mı tam bilemiyorum. Vermiş olduğunuz bilgilere bakarak (bunu bir işletme bilimi mantığı kullanarak söylüyorum) çok fazla şey söylenemez.
Alıntı:
|
acakir tarafından gönderilen mesaj:
Alternatif işler olarak bizim sunduklarımız:
- Eğitim Merkezi ( grafiker, Webmaster vb.)
- reklam Ajansları için fikir danışma merkezi (Konsept Danışmanlığı)
- Sektörlere IT danışmanlığ
|
Yine verdiğiniz verileri yorumlayarak söylüyorum; eğer sermaye arttırımı / yatırım gerçekleştirmeyecekseniz, 3 adet pc ve 1 adet
Mac ile
eğitim merkezi fikri pek olurlu gözükmüyor.
@acakir,
nacizane tavsiyelerim olacak size;
- Bir web sitesi oluşturup promote edin firmayı
- web sitesi geliştirme kolunda çalışmalarınız olduğu görülmekte, yeni teknolojileri takip ettiyseniz yakın zamanda çıkacak olan Adobe APOLLO programı ile mevcut web teknolojileri bilgilerinizi kullanarak masaüstü programcılığında da faaliyet gösterebilirsiniz.
- Hangi sektörde çalışacak olursanız olun; FARKLILIK yaratacak işler yapın. Üretimde günümüzün anahtar sözcüğü budur. (yakında bunun da vadesi dolacaktır)
- web ve baskı sektöründe faaliyet gösteren bir firma (Yeni buluşlar haricinde) bir sermaye yatırımı yapmadan anında başka bir işe DÖNEMEZ (sermaye gerek bilgi gerekse maddi yatırımlar olsun) Bu tamamen bir yeni fikir üretme ile ilgilidir aslında, uygulanabilir fikirler çok önemlidir, bu tür fikirlere genelde uygulamaya geçirebilecek kişiler kafa yorar

- Yeni bir iş koluna girmek için; yatırım şart gözüküyor FAKAT en önemlisi hangi iş koluna gireceğiniz sorusudur: işletmeniz için HAYATİ önem taşıyan bu konuya daha sistemetik yaklaşmanızı tavsiye ederim; Yardım alın pazarlama araştırması yapan firmalardan. Sorunlara sistematik yaklaşmak pro-aktif çözümler sunar.
Saygılarımla