View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 01.12.2006   #15 (permalink)
Ceyhun Aksan

Ceyhun Aksan's Avatar

Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
Re: hayatin didiklenmemis yanlarina dair...

6035

Sitenin amacını belirlemekle başlamak lazım ilk etapta, bundan sonrası ise kullanılacak sistem vs.
site biraz sosyo-politik sanırım en azından çocuklar üzerine yoğunlaşılmış bir tarz ve belirttiğin üzere "dikka çekici" esasına hakim olmalı, yani kasvet vermeli, tek bir noktada yoğunluk sağlamalı. Bununla ilgili ilk etapta renkleri kararlaştırmalısın, amacını bu şekilde belirlemelisin.

Bu konuda seçimin olan siyah tonları doğru. Sonrasında ise fotoğraf kullanacağın için renkleri kullanılan fotoğraflarda uygun olacak tonlarda ayarlamalısın. Savaş vs. fotoğrafları genelde turuncu, gri, kırmızı, sarı, mor, mavi vs. renklerle ifade edilebilecek dengelere sahiptirler -koyu tonlarda-

Bunların dışında font seçiminde ben olsam "serif/tırnaklı" ailesini seçerdim -şu anda sadece ileri/geri linklerinde gördüm bunu ama standart olarak font uyumunda tek bir aileye bağlı kalmalısın - . Çünkü daha ciddi bir görüntü kullanman gereği söz konusu. Bunun dışında fotoblog kesimine hitap edeceğine göre ağırlığı fotoğraflara yüklemelisin. İlk göz batan bunlar olmalı, fotoğraflara vereceğin bir kaç pxlik bir ton (örneğin #C3BBAC ) sonrasında fotoğraflar daha belirgin kılınacaktır. Fotoğraflarda ise en/boy oranını özgür kılmalısın, az önce siteye baktığımda http://index.tikanma.com/siyah/ sayfasında açılan resmin boy olarak bastırılmış olduğundan oransal sorun yaşadığını gördüm. Ayrıca yine ağırlık fotoğraflarda olacağından sitenin minimallikte kalması, ancak box ayarlamalarını yaparken ise sayfaları geniş tutman gerektiğini -şu andaki gibi- belirtmeliyim.

Açıklama kısmında ise konuyu/komposizyonu belirtirken font puntolarını biraz daha büyük ayarlayabilirsin ve başlıkları da bir background üzerinde tutmalısın - link hover`da kırmızı bgcoloru default olarak kullanabilirsin mesela ama kırmızı yerine yukarıda örnek olarak belirttiğin rengi de kullanabilirsin ya da ona yakın bir tonu -

Sistem olarak ise Wordpress`i öneririm, -ben diğerlerine nazaran daha kullanışlı buluyorum-

Şimdilik başlangıç aşamasında bunlar önerilerim olacaktır, sonrasında ise tasarımın işleyişine göre değerlendirme yapmak daha mantıklı olur.

Kolay gelsin.

Örnekl renk paleti

Mesaj Ceyhun Aksan tarafından 01.12.2006 (17:26) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Ekleme
Ceyhun Aksan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin