View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.12.2006   #3 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya
Re: Windows XP Professional Türkçe CD kopyası arıyorum

Sağolasın cgencer. Ama geçen hafta başıma geldi, bir müşterim Koç Sistem'den Beko PC'ler almış, hepsinin üzerinde Windows XP lisans numaraları var, ama hiçbirinin yanında CD verilmemiş. Birkaçını baştan kuracağız, elimizde CD yok, Koç Sistem'i aradık, durumu anlattık, tabii ki orjinal CD veremeyiz dediler, Microsoft'u aradım, durumu anlattım, şimdi gidip bir yerden bir kopya XP bulsam, onu kursam olur mu dedim, olur dediler. Konuşmalar banta alındığı için bir daha dikkatlice ve yavaş yavaş konuşarak sordum (normalde biraz hızlı konuşurum da , hiç sorun değil, bir yerden orjinal CD'yi veya kopyasını bulun, ondan kurun, ama kendi seri numaranızı kullanın dediler. Yani Microsoft da artık durumu kabullenmiş, bunu suç olarak kabul etmiyor.

Laptop ASUS marka, ama Türkiye'de her marka çalışanlar yüzünden ayaklar altına alındığı için ASUS da böyle bir durum içinde. Ne doğru dürüst cevap verecek bir elemanları var, ne de konudan anlayan biri. Her iki ithalatçısı, hem Boğaziçi bilgisayar hem Hızlı Sistem feci bir durumda. En sağlam ASUS firması Çizgi, o da notebook ithal etmediği için bu konuda birşey yapamıyor.

Yani geçen haftaki Microsoft ile konuşmama dayanarak bunun suç olmadığını öğrendim. Zaten aksi de mümkün değil, Microsoft bu OEM lisanslama ile CD maliyetlerini ortadan kaldırdı, Beko, Arçelik, KeySmart ve daha bir sürü yerli marka bilgisayarlarını bu lisanslama modeli ile satıyor, ama hiçbiri de orjinal XP CD'si veya recovery CD'si vermiyor. Dışarı çıkıp malum yerlerden korsan bir XP de kolaylıkla bulabilirim, ama onlar da ya crack'lenmiş ya da sağı solu değiştirilmiş bir şekilde satılıyor, o yüzden temiz ve sağlam bir XP kopyası arıyorum.