Konu Başlığı: Kaliteli ve Ucuz Sinemalar
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 28.12.2006   #24 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Kaliteli ve Ucuz Sinemalar

Aklıma İstanbul'daki askerlik günlerim geldi.

İzinli olduğum bir haftasonu yine Beyoğlu'nda aylak aylak geziyorum. Beyoğlu Sinemasının önünden geçerken dikkatimi bir afiş çekiyor: "Sinema yazarlarının seçtiği filmler". Bu, bir hafta veya on gün süren bir etkinlik. Piyasa filmleri yerine kaliteli filmler izleme şansınızı daha yüksek bu dönemde. Tarih 1999 başları olmalı. Kimbilir, belki aynı etkinlik hala devam ediyordur.

İşte ben bu afişe bakıp kim seçmiş, nasıl seçmiş, iyi seçmişler mi falan derken kendimi sinema salonunun içinde buluyorum. Öğle saatleri olduğundan ya da gösterilen filmler gerçekten de piyasa filmi olmadığından salon neredeyse boş gibi. İçeride birkaç kişi var ve ne izleyeceklerini bilerek gelmiş gibi duruyorlar. Yine çiftler falan var.

Micheal Winterbottom'un 'I want you' isimli filmi gösteriliyor. Rachel Weisz isimli bir hatun oynuyor bu filmde ve film saplantılı bir aşkı anlatıyor. Zaten Rachel Weisz saplantılı aşklara yatkın olan birinin aşık olmak isteyeceği türde biri ve bu rol için doğuştan yetenekli olduğu şüphe götürmüyor.

Bazı kadınlar vardır, ne yaptığını bilen bir insanın akılcılığı ile değil ama tam tersine ruhsal durumların ani dalgalanmalarıyla hareket ederler ve ne yapacakları, ne isteyecekleri önceden kestirilemez. Bugün şununla, yarın bununla yatarlar ve size karşı bugün çok samimi yarın kaskatıdırlar. Nasıl başardıkları bilinmez ama kaprisleri, dengesizlikleri, ilgileri ve ilgisizlikleriyle sonunda kendilerini bir tanrıçaya ve sizi de ona tapınan bir sersem çocuğa çevirirler. Şüphesiz bu durumu iyi bilirim. Sonuçta filmi keyifle izliyorum.

Şimdi aradan yıllar geçti ve bu süre içinde benim saplantılı aşkım bile sona erdi. Filmde bir de olağanüstü güzelikte bir şarkı vardı. Elvis Costello'nun, lakabı diğer, Maymun Surat Elvis'in, yine filmle aynı adı taşınan, 'I want you' isimli şarkısı bu. Radyoda karşılaştım bu şarkıyla uzun zaman sonra ve arayıp buldum albümü. Sonradan benim en çok dinlediğim şarkı oldu.Filmi de dvd olarak buldum. Aynı tadı alamadım tabi.

Beyoğlu'nun arka sokaklarında geziyorum. Dilimde sanki her zaman söylediğim bir şarkı var aklımda ise baştan çıkarıcı ve dengesiz kadınlarla ilgili sağlıksız birkaç düşünce.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin