View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.12.2006   #10 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Re: register.com'daki domaini kendi bilgisayarımda host etmek istiyorum

Alıntı:
komplike tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
register.com'un domainleri 35$'dan satması haksız kazanç değildir. Çünkü domainlerin gerçek fiyatları yıllık 35$'dır. Ancak çoğu firma rekabetten dolayı (ve tabi bunu karşılayacak reklam ve/veya başka hizmetlere sahip olarak) bu fiyatları yıllık 7-8$'a çekmiştir.

Kaldı ki Turkcell'in de yaptığı haksız kazanç değildir, doğal bir seçimdir. Biraz sakin olmakta fayda var sanırım

Bence Punisher999 haklı. Zira domain almak için üye olup son ana kadar ilerleyip, son adımda vazgeçmem üzere register.com bana mail attı. Ve bir kod verip eğer bu kodu kullanıp alışverişinizi tamamlarsanız 19$ a domaininizi alabilirsiniz dedi. 35$ nere 19$ nere.. Demek ki Türkiye'deki Turkticaret.net gibi register da "madem yolabiliyorum, neden yolmayayım" mantığı ile hareket ediyor. Ha şunu anlıyorum, şirketlerin amacı kar makzimizasyonu olduğu müddetçe tüm bunlar kendi mantığı çerçevesinde haklı uygulamalar. Sonuçta benim de register.com dışında binlerce alternatifim var. Demek ki adam yüksek fiyat-yüksek kalite (bkz. mavi jeans) siyaseti güdüyor. Zaten şimdiye kadar şahit olduğum kadarıyla söyleyeyim, müşterilerim arasından register.com dan domain almış firmalar arasında üçün beşin hesabını yapan firma yoktu. Ben üçün beşin hesabını yapacak durumda biri olarak tercihimi netfirmsden yana kullanmak üzere olduğumu belirteyim...

Register.com u bu uygulamasından dolayı kınamıyoruz, ve kameralarımızı netfirms e çeviriyoruz..
David Wenham şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin