View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.01.2007   #1 (permalink)
edessa

edessa's Avatar

Yer: İstanbul
eski bir bilgisayar için yeni bir anakart

yaklaşık 6 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum. bilgisayar donanımları için uzun bir süre tabiiki. bir takım değişiklikler yapmak farz oldu ama çok param yok. gidip de yeni bir kasa almam mümkün değil. donanım konusunda çok az bilgi sahibiyim. hele de piyasası söz konusu olunca tam bir cahilim. açıkçası kazıklanmak istemiyorum. elimde en fazla 600 milyon olduğunu farzederek bana yardımcı olmanızı istiyorum.
anakartımın artık son dönemlerini yaşamaya başladığını mouse'um bozulunca farkettim. modem de gidip gelmeye başladı. işte yaklaşık altı yıl önce alınmış bir kampanya bilgisayarıydı (exper). ses kartı ve ekran kartı üzerinde onboard idi. şu anda onbard olmayan 64mb bir ekran kartım var. intel pentium 3 işlemci, 733 mhz ve 256 mb ram mevcut. yeni bir anakart almak niyetindeyim. tabii anakart alınca işlemci de değişecek. bir de ses kartı. ses kartı önemli değil standart birşey olur. önemli olan anakart ve işlemci. ne yapmalıyım ne almalıyım? iki yıl idare etse beni yeter. öyle çok üstün teknoloji olmasına gerek yok. başka bilgisayarımla ilgili vermem gereken bir bilgi var mı bilmiyorum. alacağım anakartın bilgisayarıma uyumlu olup olmayacağını nasıl anlayacağım? daha önce ekran kartı alırken başım baya ağrımıştı bu yüzden temkinli davranmak istiyorum. bir de dvdwr almayı düşünüyorum acaba seçeceğim anakart filan dvdrw ı etkiler mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim. ama lütfen konuya gerçekten hakim olduğunuzu düşünüyorsanız cevap yazın. bilgisayarı kurtaralım derken yanlış şeyler satın alıp ortada kalmak istemiyorum çünkü bir daha bu kadar miktar parayı toplu şekilde kullanmam mümkün olmayacak.