Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Ikinci el almayi dusunuyorsan gayet uygun fiyatlarda hizli bir makina kurabilirsin. Sifir alacagim dersen de monitor vs degistirmezsen 600 YTLye uygun bir PC alinabilir.
Sifir olarak, Asus M2NPV-MX (yada bulamazsan M2NPV-VM), AMD 64 3000 ve 512 DDR2 Ram yaklasik 350 YTL civari (Onboard olarak ses, vga ve ethernet geliyor) HDD Kasa monitor klavye mouse eksik.
Ikinci el olarak yine AMD Athlon 2000 ve Asus NForce2 bir board onerebilirim.
Kadikoy de UraniumPC 4 - 5 senedir bu isi hasbelkader en iyi yapanlardan. Ama parca almak icin sık sık ugraman gerekiyor, bulmak zor, alternatif olarak da gittigidiyor.com var.
Bir de HDD, DVD gibi mekanik parcalari ikinci el almamalisin.
|
öncelikle cevabın için teşekkürler.hayır, aslında ikinic el almayı düşünmüyorum. yani çok zorda kalmadığım sürece. zaten dediğim gibi yeni bir
bilgisayar almaktan çok hayati bazı parçaları değiştirmek istiyorum. beni asıl endişelendiren şey, mesela yukarıda örnek verdiğin anakartlardan birini aldığımda uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağım. yani satın almadan önce bunu nasıl anlayabilirim? çünkü biliyorsun bir kere satın aldıktan sonra paketini açmasan bile ikinci el muamelesi yapıyorlar. bahsettiğin kadıköydeki Uranium pc bana bu konuda yardımcı olabilir mi? bu arada dvdyi ikinci el almayacağım. yani hiçbirini mümkünse ikinci el almayacağım. bir sorum daha olacak sen yazmışken, ses kartını, etherneti biliyorum eyvallah da, vga nedir mümkünse açıklar mısın

anakart isimlerini not aldım tekrar teşekkür ederim. verdiğin fiyatlara (anakartlara daha doğrusu) işlemci dahil değil, değil mi? onlarla uyumlu işlemci örneği de verirsen çok sevinirim.