Konu Başlığı: Subdomaine 404 uyarlama
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 18.01.2007   #5 (permalink)
delizeka

delizeka's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Subdomaine 404 uyarlama

Benim anlamadığım bir konu var.

Alıntı:
Arkadaşlar son zamanlarda herkes 404 hatasını kullanarak sayfalar yapmaya başladı. Örneğin oyun siteleri şöyle yapıyor:

www.siteadi.com/mario-oyunu-1132.html diye
denilmiş. Neden böyle bir URL 404 hatası yönlendirilerek yapılmış olsun ki? İnsanlar Rewrite Rule gibi birşey varken neden 404 hataları ile bir URL oluşturmaya çalışsın anlamadım. Ayrıca www.siteadi.com/mario-oyunu-1132.html URL sini görsem benim ilk düşüneceğim şey sondakinin gerçek bir HTML dosyası olmadığı ve aslında -mesela- böyle bir istek geldiğinde server tarafında bu istenen dosyanın oyun.PHP?oyunadi=mario&ID=1132 dönüştürüldüğüdür. Ve bu 404 hatasının bir scripte yönlendirilmesi ile değil varolan bir kural dizisinin çalışması çalıştığını düşünürüm ki genel de öyledir.

404 hatasının server tarafından yönlendirilmesi ile böyle birşey yapmak Google açısından da iyi birşey değildir. Çünkü web server bulamadığı sayfa için headerlarda HTTP 404 gönderecektir. Ve bir arama motoru botu da 404 gördüğünde sayfayı indekslemeyecek ya da indekslese de kendi içinde bunu bir kırık link hatası olarak değerlendirecektir.