selamlar.
-------------------
ilk sorum harici harddisklerle ilgili. bir harici harddisk almayi dusunuyorum. harici harddisk almak yerine, normal harddisk ve bir sata-usb veya ide-usb donusturuculu kutulardan almak dahami mantikli? harici harddiskler daha az guc tukettiklerinden ve elektrik ihtiyacini usb portundan sagladiklarindan daha stabil calistiklari ve dizustu bilgisayarlarda kullanim icin daha uygun olduklarini duymustum. bahsettigim diger ucuz yontem
sorun olurmu dizustu bilgisayarda, bilgisi olan varmi?
vede tavsiye edeceginiz marka model nedir harici diskte.
-------------------
ikincisi, hepsi bir arada [yazici, tarayici, faks, fotokopi] tabir edilen yazicilardan almam gerekiyo bir tane. siyah beyaz lazer yazicisi olmasli, tarama kalitesi cok onemli degil, bilgisayardan bagimsiz faks ve fotokopi ozellikleri kullanilabilmeli. soyle birkac model cikardim;
-
Xerox PE220 - 295 $ + KDV
-
Xerox PE120/120i - 390 $ + KDV
-
HP 3055 - 450 $ + KDV
-
Samsung SCX-4521F 295 $ + KDV
Xerox 'un ucuz modeli ile Samsung tipatip ayni makineler, fiyatlarida ayni. HP nin islemcisi, optik yazma ve tarama cozunurlugu yuksek fakat pahali. Xerox 'un PE220 modelinde karar vermek uzereyim. sizin onerebileceginiz baska bir model veya "suna dikkat et" diyebileceginiz konu varmidir?
-------------------
tesekkur ediyorum simdiden.