Alıntı:
teknoemin tarafından gönderilen mesaj:
Madem bu kadar bilgilisin bizi aydınlatırmısın Google Adsense konusunda...
Google adsensi ne kadar araştırdın ki ? Günde 5 defadan fazla aynı makineden tıklanmasına izin vermiyor. Cihaza yeniden işletim sistemide yüklesen tanıyor seni o gün içinde. Denemeni tavsiye ederim. Ağzımızdan çıkarıyoruz o sözleri.
|
2 ile 2'yi toplayinca cevap her zaman 4'tür.Bunu bilmek için "uzman" olmaya gerek yok, sadece belli kavramlari bilmek gerekir.Ornegin, client-side ve
server-side nedir ogrenmek bu konu icin yararli olabilir.
Konuya gelince,
Google senin IP adresini kontrol ediyor olmasin?
Google Adsense ortaklik sisteminin
Mac adresi alarak böyle bir kontrol yaptığı nerede yazıyor da böyle bir fikre vardınız bilmiyorum, yaptıkları yapacakları sadece olasılıkları düşürüp uygulamaya geçmek.
Eldeki teknoloji ve yapilabilecekler belli, siz kontrolunuzu paranoya noktasina getirdiginizde
-eminim
Google getirmistir- hatali tiklamalari tespit etmeniz cok da zor degil.
Ornegin, basarili bir hileci'nin yapmasi gerekenler;
- Herhangi bir sekilde Google'dan gelen cerezler kabul edilmiyecek, session acilirsa ayni session'la bir daha sayfaya girilmeyecek.
- Her seferinde farkli bir isletim sistemi / tarayici bilgisi yollanacak.(Bunun icin her seferinde isletim sistemi kurmaya gerek yok, HTTP_USER_AGENT icinde ne yollarsaniz o.)
- (en onemlisi) IP adresi her seferinde farkli olacak, bunun en guzel yolu zombi kullanmak.Aksi taktirde public proxy ile istek yaparsaniz yakalanma sansiniz yine yuksek.Zira, ben Google'in yerinde olsam public proxy'lerin listesini alir, gelen isteklerle karsilastirirdim.
- ayni IP havuzundan yapilmayacak istekler.( Asiri derece boyle tiklamalar oldugunda Adsense'in banlamaya gittigini duymustum.)
Simdi yukaridaki olasiliklar dusunuldugunde, kusursuz bir hile icin beya ugrasmak gerekiyor degil mi?