Alıntı:
Yns_ tarafından gönderilen mesaj:
- Herhangi bir sekilde Google'dan gelen cerezler kabul edilmiyecek, session acilirsa ayni session'la bir daha sayfaya girilmeyecek.
- Her seferinde farkli bir isletim sistemi / tarayici bilgisi yollanacak.(Bunun icin her seferinde isletim sistemi kurmaya gerek yok, HTTP_USER_AGENT icinde ne yollarsaniz o.)
- (en onemlisi) IP adresi her seferinde farkli olacak, bunun en guzel yolu zombi kullanmak.Aksi taktirde public proxy ile istek yaparsaniz yakalanma sansiniz yine yuksek.Zira, ben Google'in yerinde olsam public proxy'lerin listesini alir, gelen isteklerle karsilastirirdim.
- ayni IP havuzundan yapilmayacak istekler.( Asiri derece boyle tiklamalar oldugunda Adsense'in banlamaya gittigini duymustum.)
Simdi yukaridaki olasiliklar dusunuldugunde, kusursuz bir hile icin beya ugrasmak gerekiyor degil mi?
|
Teorik olarak evet ama pratikte biraz daha karmasik. Herseyden ote
Adsense anomalite analizi var ki muhtemeln tum bu teknik kontrollerden cok daha iyi sonuc veriyordur,
Google un agirlikli olarak bunu kullandigini biliniyor.
Ek olarak siteyi dolasmayan kisilerin linklere tiklamasi da ilginc olacaktir, ama teorik olarak tabii ki bunlarinda ustesinden gelinebilir.
Alıntı:
Yns_ tarafından gönderilen mesaj:
[*] (en onemlisi) IP adresi her seferinde farkli olacak, bunun en guzel yolu zombi kullanmak.Aksi taktirde public proxy ile istek yaparsaniz yakalanma sansiniz yine yuksek.Zira, ben Google'in yerinde olsam public proxy'lerin listesini alir, gelen isteklerle karsilastirirdim.
|
aslinda karsilastirip karsilastirmadiklarini bilmiyoruz
Herseyden sonra MAC adresi zaten cok kolay degisitirilebilen bir sey, dolayisiyla guvenilecek bir sey zaten degil ve eger herkes icin bir sitede bu tip bir sey yapmak istiyorsaniz zaten kullaniciya bir activeX yukletmeniz gerekiyor bunu yapacaksaniz da zaten kucuk direk bir activex yazin tamamen siz ne istiyorsaniz onu yapsin, isterseniz direk trojan atin icine
Ikinci olarak
Google Adsense cookie, ip, useragent vs. kullaniyor baska bir sey degil, cunku webin olayi bu kadar. Bunun yaninda zaman zaman
supercookie gibi olaylar ortaya cikiyor ama sonucta bunlarda bir hack oldugundan
Google bunlara basvurmayacaktir. Zaten bu da cok buyuk bir siklikla olmuyor.