günlük backup ihtiyaçlarını karşılamak için ben windows'un scheduled tasks olayından faydalanıyorum. bunun için
web folder'larımın ve
MySQL directory'lerimin günlük backup'ını alacak ufak bir bat yazdım ve scheduled tasks üzerinden bu bat'ı gösterip günde 1/2 defa bu işlemi otomatik yaptırıyorum.
.bat dosyamın içeriğinden bir satır:
Alıntı:
|
C:\PROGRA~1\WinRAR\WinRAR.exe a -r -M5 -MD4096 -ibck -Y -O+ -Pparola -ac -v10M -ep1 -ag+YYYYMMDD "f:\_root\backups\_web_obsesif.rar" "F:\_root\own\obsesif_v2\"
|
burada
-ag+ flag'ıyla backup isminin başına günlük tarihi atmasını,
-P ile backup'ı bir parola ile şifrelemesini sağladım. en sondaki iki folder'dan ilki yaratılacak dosya ismi şekli, ikincisi de hangi dir'i yedekleyip paketleyeceği.
oluşan dosya isimleri de
20070129_web_octalfoam.rar şeklinde olduğundan günlük olarak sıraya koyması çok pratik oluyor.
aynı mantıkta tüm
MySQL tablolarının bulunduğu datadir'i de backup'layabilirsin.
açıkçası mirrored sata raid cihazımda çalışma folder'ımı uçurmayı başarıp 3-5 tane fark dosyası yaratan aracın da pratik olmadığını fark edince en aptal ve basit haliyle nasıl işimi görürüm ve backup'larım nasıl her yerde rahat taşınır, ama şifreli olabilir düşüncesinin sonucu bu. umarım sizin de işinize yarar...