Yapmış olduğum uygulamada Dropdown'ın içeriğini code behind kısmında hazırlamış olduğum fonksiyon ile dolduruyorum ki doldurma şeklim şu şekildedir.
Dim cnn = New OleDbConnection("baglanti cumlemiz")
cnn.Open()
Dim command As OleDbCommand
Dim
SQL As String = "Sorgumuz"
Command = New OleDbCommand(
SQL, cnn)
Dim rs As OleDbDataReader
Dim rs as byte =0
rs = command.ExecuteReader()
While rs.Read
j += 1
ddlSizinSayfanizMenuler.Items.Add(j)
ddlSizinSayfanizMenuler.Items(j).Text = rs.Item("
menu")
ddlSizinSayfanizMenuler.Items(j).Value = rs.Item("id")
ddlSizinSayfanizMenuler.DataBind()
End While
Bunda bir
sorun yok. zaten içerik istemiş olduğum şekilde geliyor. Gel gelelim burada seçilen değeri çekmeye geldiğinde olay sürekli olarak hata alıyorum. Aldığım hata ise şu şekilde.
erver Error in '/Project' Application.
Object reference not set to an instance of an object.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current
web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
Bundan da anladığım kadarı ile almak istediğim değer boş geliyor. Bu değeri almak için kullanmış olduğum olay ise şu şekildedir ki: (Butonun click olayına yazıyorum)
lblSizinSayfanizIcerikGuncelleDurum.Text = ddlSizinSayfanizMenuler.SelectedItem.Value
Bu kodları sadece boş bir sayfaya yazıp da denediğim zaman hata almıyorum, ama yapmış olduğum sitede yazdığım zaman yukarıdaki hatayı alıyorum. Sitenin kodlarını yazın demeyin. 2000 satır civarı tek sayfa olduğu için yazsam da onu inceleyicek bir arkadaş bulmakta biraz zorlanırım gibime geliyor.

Benim sorum ise bu yönteme alternatif olarak ne kullanabilirim. Aynı şekilde sayfada radiobutton, ve listbox da calismiyor. bu konuda bana alternatif yollar yada çözümler gösterebilecek arkadasşlara şimdiden teşekkürler. Gelelim ikinci sorunumuza ;
Aynı şekilde bir sayfada radiobox ile 6 tane önizleme gösteriyorum. Bunlar
ASP:hyperlink ile
image olarak gösterilip modalpopup olarak kullanıcıya büyük
image olarak gösteriliyorlar. radiobutonlardan herhangi bir tanesini seçip güncelle butonuna basarsam radiobuttonlardan hangisinin tıklandığı değerini alamıyorum. bunda da yukarıda ki olay geçerli. boş bir sayfada kodları çalıştırabiliyorum. Bu anlattığım yöntemlere alternatif çözümler sunabiliecek arkadaşlara, yardımcı olacaklara bana akıl vereceklere şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar.