Ben answers.com tavsiye ederim. Answers.com sitesinde çok ilginç bir özellik var. Bu sitenin küçük bir
programı var. Onu yüklediğinde "alt+fare sol tıklama" yapınca hangi ortamda olursan ol, ister word'de yazı yazarken, isterse IE'da gezerken, ister chat yaparken nerede bir kelime varsa onu tanıyabiliyor ve tıklanılan kelimenin sayfasını yeni bir pencerede açıyor. Hatta linklerde bile answers çalışıyor. Örneğin bu sayfada yukarıdaki menüde anasayfa,
forum, vesaire diye linkler var. "
forum" linkine "alt+sol fare" tıklayınca sadece answers açılıyor. Oyunlarda bile çalışıyor.
Şimdiye kadar hiç bir kelime için kendim IE sayfası açıp, bir siteye bağlanıp, oraya yazarak arama yapmadım. Her zaman üzerine tıklama sorunsuz çalıştı. Hatta iki kelime yan yana yazılmışsa bunlardan birinin üzerine tıkladığında iki kelimelik ifadeyi tanıyabiliyor.
Örnek: Arada boşluk olacak şekilde "
web site" yazıyorum ve "
site" kelimesinin üzerine tıklıyorum. Answers hemen bunun "website" olduğunu anlıyor ve bana "website" sayfasını açıyor. Tabii ki orada dinleyebilirim okununuşunu.
Örneğin james joyce yazılıyken ister "james", isterse "joyce" kelimesinin üzerine tıkla answers "james joyce" cevabını açıyor.
Bir de şu işe yarıyor: Diyelim bussinnes yazdım ama emin değilim yazılışından. Üzerine "alt+fare" ile tıklayınca answers bana doğru cevabı veriyor: "Did you mean business?"