Konu Başlığı: e-ticaret ( adım adım )
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 05.02.2007   #7 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

Yer: Istanbul
Re: e-ticaret ( adım adım )

Alıntı:
JerusaLem tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Kargo ücretleri neye göre belirleniyor? Mesafa olarak vs?
Kilo, paket, Uzaklık, yada ortalama bir fiyatmı belirleniyor ? Kargo firmalarıyla konu hakkında anlaşma yapma imkanı varmıdır, yada anlaşma yapmadan direk Ücretlerin listelendiği bir link varmıdır ?

Bu soru tamamen eticaret sitesini işletenlerle alakalı ancak sistem olarak yapılması gerekenler var.

- Kargo firmaları ile anlaşılabiliyor, ama bu anlaşma iki firma arasında oluyor detayları tam bende bilmiyorum verilen uygun birim fiyat var.
- Satılacak mala veya şehirlere göre hesaplama işlemi olabilir.

veya

Ödeme Ayarlar başılığı altında Kargo seçenekleri bölümü oluşturuyorum, burda bir kaç parametre giriyorum.

- Sabit kargo ücreti
- Ücretsiz kargo kampanyası olsun. (Kargo ücretsiz oluyor sitenin arayüzün de uygun bir yere ücretsiz kargo yazısı/logosu çıkıyor.)
- Kargo ücreti şu fiyattan sonra indirimli olsun. (Örneğin 100 Ytl den sonra sabit verilen kargo ücretinden indirim yapıyor. )
- Kargo ücreti şu fiyattan sonra ücretsiz olsun. (Örneğin 100 Ytl den sonra kargo ücretsiz oluyor. )
- Şehirlere kargo farkı tanımla (Teslimat adresinde seçilen şehire ek ücret tanımlanmış ise ücrete ekleniyor.)
- Desi hesaplamayı aktifleştir. (Ürün girişinden desi bilgisi girilmiş ürünler, kargo firmasının birim fiyatına göre hesaplıyor.)
- Şu şehirde elden teslimatımız var kargo ücreti belirleme.

Alıntı:
DESİ : Kolinin en(cm) x boy(cm) x yükseklik(cm) çarpımının 3000' e bölümüdür. Örneğin; en = 30 cm. boy = 40 cm. yükseklik = 50 cm. olan bir kolinin desisi, D = (30 x 40 x 50) / 3000 = 60000 / 3000 = 20 desi
Uygun olanı seçiyorsunuz "Sepet" kısmında hesaplıyorum müşteriye sunuyorum veya teslimat bilgisi girildikten sonra ödeme sayfasında müşteriye sunuluyor.

Daha önce bir işte şunu yaptım, JANT siparişi veriliyor her jantın ağırlığı belli bende hepsini topluyorum çıkan rakama göre anlaşmalı olan kargo firmasın birim fiyati ile hesaplıyordum. sonuç tam olarak tutuyordu..
arsende şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin