View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 08.02.2007   #22 (permalink)
aktuel

Yer: Antalya
Re: arama motorlarına kayıt: efsane mi gerçek mi?

Arama motorlarına kayıt elbette gerçek. Her hangi bir kategoride görsel ve içerik olarak başarısız olan bir sitenin, o alanda daha başarılı bir siteye oranla arama motorlarından daha fazla ziyaretçi alıyor olması şaşılacak bir durum değil. Arama motoru kayıt işinin en doğrusu 06londra nın da dediği gibi elle kayıt yapmaktır. Peki bu hizmeti veren firmalar dolandırıcı mı? O konuda bir şey söylemek yanlış olur. Bu bir bilgi birikimi, zaman ayırma meselesidir. Eğer kaydı yapacağını söyleyen kurum, kuruluş, şahıs her kimse bu işi gerçekten düzgün yapıyorsa, inceliklerini biliyorsa bundan daha normal olan nedir? Arama motoru kayıt hizmeti veren firmalarda beni düşündüren hedef kitlenin neresi olduğu. İyi kötü bir web sitesi yapabilecek duruma gelmiş biri az çok bu işleri kendisi yapabilecek bilgiyi edinmiştir diye düşünüyorum. Siteyi kendisi yapmadı, bir firmaya yaptırdı ise zaten firma arama motoru kaydını yapacaktır, yapmamışsa bile yine o firmaya gidip arama motoru kaydı yapın diyecektir. Yani o zaman bu hizmet yalnızca kendi müşterilerine yönelik bir hizmet olur diye düşünüyorum. Ama Google Adwords gibi uygulamalar tamam tutabilir.
aktuel şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin