Konu Başlığı: MAC mi PC mi
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.02.2007   #52 (permalink)
muhammetsevim

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum
Re: MAC mi PC mi

Alıntı:
marcel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Apple firmasını zaten pek sevmezdim ama ipod'lardan dolayı iyice soğudum. Bedava verseniz ürünlerini kullanasım yok. Kullandığım eşyalar benim için önemlidir. Eşyayı sevmem lazım; bana bir şekilde çekici gelmesi gerekiyor. Bana kalırsa bir eşya ile ilk tanışma bile önemlidir. Eşya güzel şeyler çağrıştırmalı.

Apple ürünlerinde bir çeşit snobbism, cool olma çabası ve rahatasız edici başka şeyler var. Tam kestiremiyorum ne olduğunu. Gençlerin sinema önünde Titanic kuyruğu beklemesi gibi belli belirsiz bir yapaylık var. Bana kalırsa Apple piyasa yapmaya çalışanlardan çok daha başarılı piyasa yapıyor.

Apple, bana kendini beğenmiş-eğitimli-şehirli tayfasını çağrıştırıyor.
Mesajınızdan Apple firmasına karşı düşmanlığınızın sadece kişisel nedenlerinizden oluştuğu anlaşılıyor, buna da saygı duyuyorum. Fakat acaba hiç Apple ürünü kullandınız mı? En önemlisi hiç Mac OS X ile çalıştınız mı? Sanırım kendini beğenmiş-eğitimli-şehirli tayfası çağrıştırmasının nereden geldiğini anlamanız için Mac OS X ile çalışmak yeterli, fakat 10 dakika değil, aylarca. Ancak o zaman Apple'ın hazırlamış olduğu işletim sisteminin sizin işlerinizi ne kadar kolaylaştırdığını görüyorsunuz, boyalı yüzünü arkaplana atarak...