Alıntı:
oky tarafından gönderilen mesaj:
işte ben web'i bu yüzden bu kadar çok seviyorum.
ve insanların her türlü bilgiye (mp3, film dahil her şey) bu kadar kolay erişebilmesinden duyulan tedirginliğe hiç anlam veremiyorum. birilerinin bir şeyler dinlemesi, bir şeyler izlemesi, yaptıklarımıza tanık olması, ufku açılması ne kadar kötü (!)
|
Bu konuda karşılaşılabilecek sorunların
web 2.0 ile alakalı olmadığını düşünüyorum. buradaki tek kabahati, olsa olsa bilgi akışını daha da hızlandırmak olabilir. ama bu genel olarak intenretin bir sorunu. bilgi akışı hızlandıkça, bombardıman arttıkça sorunlar baş göstermeye başlıyor.
ortalıkta pek dolaştırmak istemediğimiz bir
video olduğunu düşünelim ve youtube'da yayınlandı. uğraştık sildirdik ama youtube ile bitmiyor ki; bir sürü bunun gibi sayfa var. bir kere elden çıktı mı bir daha onu "yok" etmek çok zor.
Evet
internet ile ve bu bilgi,
veri akışını hızlandıran her türlü teknoloji ve yeni teknik ile bu dediğin şeyler oluyor olabilir ama yüzlerce insanın özel hayatına tecavüz de ediliyor, insanlar bomba yapmasını 2 dklık bir uğraş sonucunda da öğrenebiliyor, her türlü görüntüye hemen ulaşılabiliyor. atom bombası, dinamik örnekleri çok güzel örnekler elbette ama burada çok daha hızlı ve kontrol edilemez bir durumdan bahsediyoruz. Bu dalgaların karşısında durabilecek sağlam karakterli, bilgiyi seçici ve uygularken belirli bir akıl süzgeçinden geçirebilen insanların dışındakiler esas tehlikeyi oluşturuyor, hem kendilerine hem çevrelerindekilere...
Alıntı:
oysa birilerinin iyi yaşayabilmesi için birilerinin kötü yaşaması lazımdı..
eyvah, aradaki uçurum kapanıyor!
|
Bu bir genelleme ise büyük yanlışın var. Evet bir değişim olduğu çok doğru, bunun olumlu yanları da çok fezla ama ortada uçurumun kapandığı falan yok. Hala birilerinin iyi yaşaması için birilerinin yaşam şartları kötüleşiyor. Bırakın
web 2.0'yi, daha internetten bilgisayardan haberi olmayan o kadar çok insan var ki dünyada...
Keşke herkes internete erişebilme fırsatına ve onu kullanabilme fırsatına sahip insanların aralarındaki bilgi akışı kadar hızlı değişebilse...