|
Re: Neden kimse birşey üretmiyor?
sanırım yanlış anlattım kendimi
müzikle giyimi karşılaştırmadım sadece örnek verdim başka bi alanda olabilirdi.
hırsızlıktan bahsetmişsin ama ben zaten izin almak şartıyla demiştim, mesela malezyada bi arkadaş çok güzel bi koltuk üretmiş ama bunun şeker pembesi olanını üretmemiş olsun, ben ona bak kardeşim senin şu koltuğun şeker pembesi olanını türkiyede üretip satacağım deyip izin almışsam bu niye hırsızlık olsun ?
Benim asıl anlatmak istediğim şu; bu bahsi geçen eserler müzik dediğimiz şeyin % kaçıdır ? bu tarz şeylere takılmayalım diyorum. İzinsiz kullananın kendi terbizyesizliğidir zaten onun için ne kadar doğru çalıştığını bilmesekte telif vs olayları var.
Herkes "özgün" şeyler ortaya koyarsa "özgün" olmasının bi anlamı kalmaz zaten. Mesela "dersim dört dağ içinde" diye başlayan eser pek çok il ve ilçe için xxxx dört dağ içinde şeklinde okunmuştur hatta urfa dört dağ içinde şeklinde bile okuyanlar çok oysa 20 yaşına kadar yaşadığım urfada dağ denecek bi yapı görmedim ben :P izinli veya izinsiz bu kadar çok araklanan/esinlenilen/yeniden yorumlanan bu türkünün orjinali seninde dediğin gibi yaşıyor yaşayacakta...
|