View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.02.2007   #3 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Google Adwords Tıklama Başı Maliyet

Kelimelerin değeri o kelime için reklam veren başkalarının olup olmamasına bağlı. Seçtiğiniz kelime için 5 YTL veren pek çok kişi sıraya dizilmiş bekliyorsa Google size 6 YTL vermenizi tavsiye eder çünkü diğer türlü sıranın size gelmesi mümkün değil. Aynı kelime için reklam veren birkaç kişi olduğunda en yüksek parayı veren kişinin reklamı çıkar. Diğer taraftan Google en yüksek sırada çıkması için tavsiye veriyor. Daha ucuza vermeyi deneyip daha alt sıralarda çıkıyor mu diye kendiniz deneyebilrsiniz.

Size tavsiyem iki kelimelik ifadeler bulmanız. Bunlardan çok sayıda bulabilirsiniz ve fiyatları ucuz olur. Google bunları tam olarak arka arkaya yazılmış mutlak ifadeler olarak anlıyor.

Örneğin "ucuza domain" olarak verdiyseniz mutlaka bu iki kelimeyi bu şekilde arka arkaya yazıp arama yapması lazım kişinin. domain konusunu örnek olarak alıp anahtar kelimeleir için birkaç örnek vereyim:

Şu çok kötü seçilmiş bir anahtar kelime. Hem Türkçe değil hem de çok pahalı olur:
domain

Bunlar daha iyi seçilmiş:
ucuz domain
ucuza domain
domain kaydı
alanadı
alan adı

Hedef kitleye ulaşmayı sağlayacak etkili reklam için bence iki farklı reklam vermek uygun olur. Ben ilk reklamı sadece Google aramaları için verirdim ve content network (Türkçe versyonunda Google nasıl çevirmiş bilmiyorum ama Google aramaları dışında reklamın çıktığı bütün siteler bu grubun içine giriyor) için kapalı tutardım. Yani sadece arama yapıldığında Google arama sonuçlarında sağ tarafta reklam çıkması lazım. Bu reklam kampanyası için çok ilginç şeyler yapabilirsiniz. Örneğin rakip sitelerin ismine reklam verebilirsiniz. Biri rakip sitenin ismini arattığında sizin reklamınız çıkar. Tek kelimelik pahalı ifadelerden kaçınmak lazım.
Burada örneği takip edersek şu şekilde bir liste olabilir:

isimtescil
isimtescil.com
türkticaret
turkticaret
turkticaret.com
ucuz domain
ucuza domain
domain kaydı
alanadı
alan adı

Yeni kampanya başlatırken keyword targeted ve site targeted şeklinde iki seçenek var. İkinci kampanya için bu sefer site odaklı olanı seçerdim. Burada dil seçimini yapıyorsunuz. Sonra ülke seçimi var. Ülke seçiminde bütün ülkeler seçebilirsiniz. Ardından reklamın başlığı url'si falan giriliyor. Ardından çıkan sayfada describe topic, yani konuyu tarif edin benzeri bir başlık olması lazım. Burada anahtar kelimeler girince uygun sitelerin listesi çıkıyor. O listede hedef kitlenin ziyaret edeceği siteleri seçebilirsiniz. Aklınızda belli siteler varsa zaten onları teker teker de sonradan ekleyebiliyorsunuz.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin