View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.02.2007   #8 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Google Adwords Tıklama Başı Maliyet

Söz konusu kelimeleri yazarsanız daha ayrıntılı yardımcı oluruz. Burada yazmak istemiyorsanız mesaj gönderebilirsiniz.

Sahip'in bahsettiği linkte o kelime için rekabet durumunu görebilirsiniz.

1. Aklınızdaki kelimelerin hepsini liste halinde her satıra bir ifade olacak şekilde buraya girin:
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
2. Ülke ve dil olarak hepsini seçin.
3. Arama yaptırdığınızda yan tarafta iki veri belirecek. Bunlardan biri arama miktarı (yani o kelimeyi Google'da yazıp aratan kişi sayısı) diğeri ise rekabet (yani o kelimeyi reklam olarak verenlerin sayısı) ile ilgili.

Öncelikle şu seçimi yapmanız lazım:
A. Ben Google arama sonuçlarında reklamım çıksın istiyorum.
B. Ben Adsense üyesi sitelerde reklamım çıksın istiyorum.

A şıkkı için:
Eğer A şıkkını seçtiyseniz öncelikle arama yapan kişi sayısının yüksek olması önemli. Google arama sonucunda reklam çıkacaksa kimsenin aramadığı ifadeleri vermenin anlamı yok. Diyelim arama sayısı yüksek olan bir terim seçtiniz. Peki ya rekabet durumu ne olmalı? İşte burada rekabeti düşük ama araması fazla olan terimleri bulursanız az para ödersiniz. Rekabeti yüksek olursa onlardan kaçınmak lazım.
Bu seçeneğe uygun reklam vermek için baştan "keyword targeted" seçip sonra "content network" dışarıda bırakılmalı. Default olarak content network dahil oluyor. Mutlaka iptal edin.

B şıkkı için:
B şıkkı kendi içinde ikiye ayrılıyor.
B1: Siteleri kendiniz seçiyorsunuz. (baştan "site targeted", site odaklı" olarak giriş yapmış olmanız lazım)
B2: Sizin belirlediğiniz kelimelere göre siteleri Google seçiyor (baştan "keyword targeted","kelime odaklı" olarak giriş yapmış olmanız lazım)

B2 seçeneğini tercih etmek benim hiç tavsiye etmediğim bir durum. Çok alakasız sitelerde reklamınız çıkar. O nedenle B1 seçeneğine bakalım:

Baştan site targeted olarak giriş yaptıktan sonra ülke ve dil seçimleri var. Ülke olarak hepsi ve dil olarak Türkçe seçebilirsiniz. Ardından site seçimini nasıl yapacağınız soruluyor. Burada sunulan yöntemlerden birini seçip sonra istediğiniz siteleri belirliyorsunuz. Hedef kitlenin ziyaret edeceği bilinen siteleri seçmek daha mantıklı. O siteye reklam veren çok kişi varsa sizin reklamınıza sıra gelmesi için uygun fiyat vermeniz lazım.
Bu site seçimleri yapılıp reklam aktif olduktan sonra gidip site yerine sitenin belli bir sayfasını seçebiliyorsunuz. Yani sitenin tamamında değil ama şu url'de reklamım çıksın şeklinde seçim yapmak mümkün. reklam başladıktan sonra edit ile yapılıyor.

Mesaj erdinç tarafından 16.02.2007 (20:16) yeniden düzenlendi.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin