View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 02.09.2000   #26 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Umut'a katiliyiyorum, bir anda maziyi canlandirdi bende
ilk defa web sayfasi olusturma girisimim word97'de olmustu. Bu kadar kolaymiymis demistim kendi kendime, cok da sevdiler yaptigim sayfayi bitirdikten sonra, ardindan bu ise el atmaya karar verdim zaten
Word'in da HTML ve web hususunda yetenekleri var dogru, ancak artik neredeyse hic ragbet gormeyen bir yontem. Statik sayfalarin icerigini olusturmada yardimci olabiliyor. Ancak oldukca dehset margin hatalari, script yakmalari olusturmakla beraber hafifce sisiriyor Microsoft kodlariyla HTML i.

Office 2000'deki powerpoint ve word'la artik bas goz yararak da olsa dinamik sayfalar olusturulabiliyor. Fakat bu sefer word ve powerpoint basbasa vermisler XML coplugu olusturuyorlar sayfada, son derece gereksiz, siradisi yontemlerle 20 kblik HTML dosyasi bi anda 140 kb oluveriyor.

Faydasi yok mu, var tabii, word'un ve powerpointin olusturdugu sayfalarda sag tiklamayla sayfanin icerigini goremezsiniz, iki parca XML kodu o kadar

Cok uzamaya basladi , her neyse office araclari da web sayfalari yaratabiliyorlar Umut'un da dedigi gibi.<!--

[Bu mesaj ScottJr tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (01 Eylül 2000).]-->
ScottJr şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin