E-ticaretle haşır neşir olan biri olarak ben de yorum yapma sorumluluğu hissettim.
Satışa yaklaşımı açısından bir farklılık çizdiği kesin. Müşterilerin birbiri ile etkileşimi konusunu da takdir etmek gerekiyor. Genel olarak hoş bir çizgide diyebilirim tebrik ederim.
Ancak cgencer'in eleştirilerinin hepsine katıldığımı söylemem gerekli. Teknik açıdan çok incelemesemde sayfada yapboz gibi açılan resimler ilk rahatsızlığı verdi. Siteyi 12 dile umarım kolayca yayına sokarsınız ama sitede bir tane dahi text görememem bu konuya inancımı zayıflatıyor.
Erişilebilirlik: konusu özellikle e-ticaret siteleri için çok kritiktir. İstatistikleri kesin hatırlayamıyorum ama gelişmiş ülkelerde dükkan dükkan gezerek alış
veriş yapma imkanı olmayan görme engelli insanların çoğu internette alış
verişe yönelmiştir. Bu oran yanlış hatırlamıyorsam başarılı (erişilebilir) eticaret sitelerinde %5-10 arasındadır. Ayrıca arama motorları tarafından indekslenmesi ve bitiriş satışı getirebilmesi biraz hayal gözüküyor. Ben şahsen arama motoru olsam sitenizde parça resimlerden ve o ürünle ilgili milyonlarca text'e alternatif olmayan birkaç parça yazıdan başka birşey göremem.
Kullanılabilirlik: Halen test yayınından olsa gerek mazur görün ama nelerin tıklanabileceğini bile bulamadım desem.. Ayrıca sizi bilmiyorum ama ben herşeyi cart diye popup açan sayfalardan hiç hazzetmemişimdir. "querillax ol" kısmında da anne kızlık soyadını sormamasına şaşırdım.
Performans-Hız: Eğer iddialıysanız (umarım olur)
web sayfanız 100'lerce aynı anda sayfa gezen kullanıcıyı kaldıramaz. Sadece imaj-yazılar dahi sizin bandwidth'inizi birkaç günde bitirmeye yeter.
Genel tasarım: oky'nin de söylediği gibi karanlık biraz iç sıkıntısı veriyor. Müzik grubu ya da ağır bir kitleye hitap eden giyim şirketi gibi "karizma" ya ihtiyacınız olsa itirazım olamaycak. Ama bu haliyle çok kalabalık gözüküyor. "Sadelik ve basitlik" güzeldir.
Anladığım kadarıyla kendi müşteri kitlesini oluşturma hedefinde, iddialı - biraz ukala (ukala iyi anlamda, Okan Bayülgen'de ukala), elektronik sektörüne dair ürünler satan, "yakala al" vizyonunda müşteri çeken bir proje düşünmüşsünüz. Fikir olarak fena değil ama teknik açıdan zayıf bulduğumu genel olarak belirttim.
İyi çalışmalar.