View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.02.2007   #12 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri

Forumda yazdıklarınızı okuyunca oldukça ciddi bir site ya da demo site ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz.
Fikirleriniz güzel görünüyor, fakat hayata geçememiş olması dikkat çekiyor.

İlk bakışta bir internet kafenin sitesine girmiş gibi hissediliyor.
Renkler, temalar ve yazılar bu intibaya sebep oluyor. Teknik olarak zaten sitede henüz bir şey yok. En azından ekip ve şirket bilgisi hakkında bir sayfa olsa, umut vadeden...

Alışveriş sitesinde (başkalarını bilmem ama) benim aradığım ilk ve en önemli şey hangi şirkete ait olduğu?
Örneğin siz 30/40 kişilik ekipten, halkla ilişkiler sorumlusu musunuz, ya da ekibin reklam departmanı mısınız gibi sorular geliyor aklıma. Eğer böyle bir ekip yoksa ve bir kaç kişinin çalışması ise, (üzgünüm ama bu şekilde algılıyorum siteyi görünce) iddialar ve fikirler havada kalır gibi.

İşin mizahi yönü ise, açık eksiltme uygulaması bana Kemal Sunal'ın pişmaniye sattığı filmi hatırlattı

Bütün bunlara rağmen, gerçekten fikirleriniz ve projeleriniz belki de zamanla yerleşir ve başarılı olursunuz umarım.
Ama burada arkadaşların yaptığı ciddi eleştriler kesinlikle "gerçekler". Bunları dikkate alarak yeniden düşünmeniz gerekirse 1 yıl sonra hayata geçirmeniz querila/qurelia adının bookmarklardan silinmesini engelleyebilir.
Ama ben yine de büyük bir şirket ararım arkasında. Tasarımın, görünümün, fikirlerin iyi olması benim için yeterli değildir alışveriş yapmam için...
MGoktas şu an çevrimdışı