O zaman ben de kayıtsız kalmayayım bu konuda birkaç şey söyleyeyim.
Öncelikle İnglizce öğren. Bu, teknoloji alanında ne yaparsan yap ilk kural sayılabilir. Aslında ilk kural "meraklı ol" dur ama bunu zaten varsayıyorum.
Eğer bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan en çok zevk aldığın konuda uzmanlaşmaya bak. Çünkü teknoljinin ilerlemesiyle meslekler gitgide dallanıp budaklanıyor. Örneğin çok değil on sene önce
web tasarımcısı diye bir meslek vardı, artık yok. Artık veritabanı tasarımcısı,
web programcısı, içerik mühendisi, kullanılabilirlik uzmanı vs. meslekler var. Meslek olarak yapacaksan büyük projelerde çalışacaksın demektir, bu da bahsettiğim uzmanlaşmayı gerektirir.
Diğerleri hakkında mutlaka ortalama bir kullanıcıdan fazla bilgin olacak zamanla ama kendimden örnek vermek gerekirse
HTML (arabirim tasarımı) veya
grafik vs. ile uğraşırken çok sıkılıyorum ve çok yavaş iş çıkarıyorum. Ama iş zor analitik problemlere, içerik yönetimine,
PHP'ye
MySQL'e gelince çok zevk alıyorum ve hızlı çalışıyorum...
Öğrenmenin en kestirme yolu da denemektir. Acaba nasıl yapılır dediğin herşeyi oturup yapmaya çalışmaktır. Okul, kurs, kitap, dergi hepsi "kaynak" olmaktan öteye gidemez.
M.Jordan sanıldığı gibi NBA'in en skorer oyuncusu değil, en çok şut atan oyuncusudur...