View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.03.2007   #4 (permalink)
mow

Yer: İzmir
Re: dedicated server vs. server colocation

sunucunun co-location veya dedicated olmasının para veya performans açısından çok fazla farklılık göstermemesi gerekir. bildiğiniz gibi birini önceden alıyorsunuz, öbürünü taksitle alıyorsunuz , dedicated toplamda biraz daha ucuz olabilir o da size makinayı verip vermediğine, veriyorsa ne kadar karlılıkla verdiğine bakar. çoğu zaman bir donanım yükseltmesi söz konusu olunca dedicated biraz kazık olur, donanım konusunda istediğiniz gibi rahat hareket edemezsiniz, höt diye datacentera girip harddisk takıcaktım ona geldim diyemezsiniz, bir de co-location olan makinanızla kurduğunuz yakınlığı asla bir dedicated la kuramazsınız

bu sitenin ileride daha yukarılara fırlayacağı düşünülürse birden fazla makina ile devam etmeli diye düşünüyorum.

genelde olan yoğunluğun sebebi tüm servislerin bir makinada olması (web,veritabanı,mail,dns) bunları makinalara bölersiniz (web-veritabanı, dns-mail gibi mesela 2 ayrı makinada) yük boşalır , sorun azalır en önemlisi risk azalır, bazen firmalar sırf risk azaltmak için böyle yaparlar. ek avantaj olarak biri diğerinin yedekleme sunucusu olur birbirlerinin verilerini yedeklerler, mutlu mesut yaşarlar. kısıtlı bütçeniz varsa (süper-deli makinalar alamaycaksanız) ve güvenlik önem teşkil ediyorsa ister co-location olsun ister dedicated bu model uygundur
mow şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin