View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 22.03.2007   #3 (permalink)
teknoemin

Yer: Adana
Re: ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak

Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
IIS üzerinde tanımlanmış olan kullanıcının yetkisi, çalıştırılacak dosyanın path'inde, yazma yapılan path'inde varolması gerekmektedir. bir de çalıştırılan dosyanın tam path'inin verilmesi gerekmektedir.

aşağıdaki örneği cmd.ASP olarak kaydedip, cmd.ASP?CMD=dir *.* halinde çağırırsanız, okuma yetki dahilinde, aktif klasörün içeriğini ekrana basabilirsiniz. benzer şekilde, kendi komutlarınızı, request olmadan yazarak yetki dahilinde çalıştırabilirsiniz.

Kod:
<% 
Set WScript = server.CreateObject("WSCRIPT.SHELL") 
CMDOut = WScript.Exec("c:\windows\system32\cmd.exe > /c " & request("CMD")).StdOut.ReadAll 
Response.Write CMDOut
%>
verdiğim örnekte, c:\windows\system32\ ifadesi gereksiz olup, ilgili path zaten bilgisayar açıldığında set edilmektedir. ancak diğer özel programları çalıştırmak için path'i yazmak ve bu path'te yetkiye sahip olduğunuzu (çalıştırma, eğer dosya yazıyorsanız yazma yetkisi vb.) kontrol etmeniz gerekmektedir.
İlginize teşekkür ederim ama benim istediğim şey sanırım daha farklı birşey çünkü benzer tarzda WScript ile denemeler yaptım ama olmadı. Örnek vermek gerekirse ;

Alıntı:
Teknoemin tarafından gönderilen mesaj:
<%
Set WShShell = server.CreateObject("WScript.Shell")
WShShell.Run "ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv", 1, True
%>
ama ne yazık ki amacıma ulaşamadım. Benim amacım " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " bu ifadeyi ASP ile CMD de çalıştırmak. Gereken herşeyi yaptım. ffmpeg dosyasını system32 içine attım çalıştırdan " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " ifadesini yazınca sağlam olarak çalışıyor. Ayrıca path için gereken VBSCRIPT iznini de verdim ama ne yazık ki olmadı.

Saygılar
Teknoemin
teknoemin şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin