Altın Çiçeğin Lanetı (the curse of the flower) filmi; tıpkı
hero'nun ve hero'dan sonraki filmi olan
House of Flying Daggers gibi Yimou Zhang'ın en son filmi oluyor. ve filmin vizyon tarihi (23 mart) geldi çattı. yalnız şöyle bir durum var. tabi bu
Istanbul için.
istanbul modern diye bir merkez var
Istanbul'da. dönem dönem ziyaret ederim orayı. sanatın kapının altından su gibi dışarı aktığı, içeriyi doldurduğu bir merkez. sinema salonu da var. enteresan filmleri gösterirler dönem dönem. ve orada öyle vizyondaki filmleri bulamazsınız. gerçi arada sırada bulursunuz da zaten o filmi başka bir sinemada bulamayabilirsiniz :))
mesela bu sinema, mart ayının başından beri eşkıya, gönül yarası, arabesk, gölge oyunu (shadow game), aşk filmlerinin unutulmaz yönetmeni, lütfen beni öldürme (stranger than fiction), sherrbaby, sekreter (secretary), donnie darko gibi filmleri gösterip durdu. ve bu cuma orada gösterimlerin arasında Altın Çiçeğin Laneti başlayacak ve 31 mart'a kadar sürekli oynayacak.
ben bu filmin gösterim listesini ekliyorum buraya:
23 mart cuma // 20:00
24 mart cumartesi // 14:00
25 mart pazar // 14:00
27 mart salı // 17:30 - 20:00
28 mart çarşamba // 17:30 - 20:00
29 mart perşembe // 17:30 - 20:00
30 mart cuma // 17:30 - 20:00
31 mart cumartesi // 14:00 - 17:30 - 20:00
her ne kadar büyük konuşmayayım ama ben 25 mart pazar günü saat 14:00'de orada izlemeyi planlıyorum.
kısaca film vizyona giriyor ama
Istanbul modern'de gösteriliyorsa yine genel vizyon kurbanı olmuş olabilir. gerçi hiç yoktan buna da şükür. parlayan hançerler gibi normal vizyona fransızca dublajlı girip onun da 1 hafta sürdüğü gibi bir hüsran da olabilirdi. yani
Istanbul modern arada kaynamasın diye bu filme sahip çıkmış olabilir bizler için :))
filmi artık izledikten sonra konuşuruz...