View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 22.03.2007   #7 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Nedir bu domain firmalarından çektiğim

60 gün limiti bütün firmalarda var. Bir domaini yeni kaydettiğiniz zaman veya firma değişikliği yapınca 60 gün limiti uygulanıyor. Bu süre dolmadan dışarı transfer mümkün değil. Kurum içi başka hesaba aktarma (domain push) yapabilirsiniz. Onda zaten epp kodu gerekmez. Örneğin domaini satarsanız bu şekilde yapmanız iyi olur.

Namecheap firmasını konuyu açan arkadaşa ben tavsiye etmiştim. sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Normalde namecheap sitesinde epp kodunu kullanıcı kendisi anında oluşturuyor. Emin olmak için tekrar deneme yaptım. Şu şekilde oluyor:

1. Namecheap.com adresine gidip kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
2. Sağ taraftaki "more links" yazan menüde "get epp code" linkine tıklayın.
3. açılan sayfada üstteki pencereye bir veya çok sayıda domaini www kullanmadan isimonline.com şeklinde yazın.
4. Alttaki pencereye namecheap şifrenizi yazın ve oradaki tuşa tıklayın.
5. epp kodunuz hemen ekranda beliriyor.

Zaten epp kodu ve domain kilidi açma gibi işlemleri anında ve kendi başınıza yapabildiğiniz için namecheap sitesi başka firmalardan daha iyi.

Örneğin godaddy firması bu 60 gün olayını abartıp yeni kayıt ve yeni gelen transferler dışında bir de admin emaili değişikliğinde bile uyguluyor. Örneğin firma içi iki kullanıcı arasında domain push yapıldığı zaman admin emaili değişiyor. Godaddy'de bu şekilde 60 gün bekleyen bir domainim var. Nedeni ise emailin değişmiş olması.

Diğer firmaların tamamı 60 gün kuralını uyguluyor ve 60 gün sonunda epp kodunu bazı firmalarda öyle kendi başınıza ve anında alamıyorsunuz. Örneğin turkticaret böyle bir firmadır.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin